پایان نامه حقوق ادغام شرکتها -ادغام وتحصیل شرکتها |
در مرجع ثبت شرکتها دستور العمل پیشنهادی نحوه ثبت مشارکت مدنی با دستور العمل نحوه ثبت ادغام شرکتهای تجاری بسیار متفاوت میباشد. دستور العمل پیشنهادی نحوه ثبت مشارکت مدنی بشرح ذیل میباشد :
دستور العمل پیشنهادی نحوه ثبت شرکتهای مدنی در مراجع ثبت شرکتها وموسسات غیر تجاری
در راستای تکالیف مقرر در ماده 107 قانون برنامه پنجم توسعه، مبنی بر ثبت گروههای اقتصادی (از جمله مشارکتهای مدنی، مشارکتهای انتفاعی، کنسرسیوم و جوینت ونچر ) در مرجع ثبت شرکتها در قالب شرکت مدنی و در جهت ایجاد رویه واحد در مراجع ثبت شرکتها سراسر کشور، رعایت موارد و ارائه مدارک و مستندات بشرح ذیل الزامی میباشد :
- با توجه به اقسام مختلف گروه اقتصادی استفاده از عناوین مختلفی از جمله گروه اقتصادی، مشارکت مدنی ،مشارکت انتفاعی، کنسرسیوم و تشکل گروه اقتصادی در نام شرکت بلا مانع میباشد.
- در گروه اقتصادی بعد از نام شرکت باید عبارت ( شرکت مدنی ) قید گردد. تایید نام گروه اقتصادی با در نظر گرفتن پرداخت حقوق دولتی و قانون منع استفاده از اسامی بیگانه و سایر قوانین موضوعه صورت میپذیرد.
- در گروه اقتصادی، حداقل تعداد اعضاء گروه دو شخص حقوقی و حقیقی میباشد.
- موضع فعالیت گروه اقتصادی میبایستی بصورت منجز و با صراحت در در چارچوب تسهیل و گسترش فعالیتهای اقتصادی و تجاری باشد.
- مدت فعالیت گروه اقتصادی محدود میباشد.
- تابعیت گروه اقتصادی با توجه به ماده یک قانون ثبت شرکتها تعیین میگردد.
- با توجه به ثبت گروه اقتصادی در مرجع ثبت شرکت ها، مرکز فعالیت و یا اقامتگاه اصلی میبایستی در اوراق و اسناد قید گردد.
- میزان سرمایه و یا قرارداد گروه اقتصادی میبایستی مشخص گردد.
مدارک لازم جهت ثبت گروه اقتصادی بشرح ذیل میباشد :
- دو نسخه اظهارنامه که توسط تمامی اعضاء گروه اقتصادی امضا شده باشد.
- دو نسخه قرارداد کتبی (تنظیم شده در دفاتر اسناد رسمی) که توسط تمامی اعضاء گروه اقتصادی امضاء شده باشد.
- ارائه مدارک اعضاء گروه اقتصادی بشرح ذیل:
الف - اشخاص حقیقی گروه اقتصادی : تصویر برابر با اصل شناسنامه صفحه اول و کارت ملی در صورت داشتن توضیحات ،صفحه توضیحات( یک نسخه)
ب - اشخاص حقوقی گروه اقتصادی : تصویر روزنامه رسمی آگهی تأسیس و آخرین آگهی تغییرات مدیران، معرفی نامه نماینده شخص حقوقی تصویر برابر با اصل صفحه اول شناسنامه وکارت ملی نماینده حقوقی
- پرداخت تعرفهها و حق الثبت و حق الدرج با توجه به میزان سرمایه و یا قرارداد، توسط اداره کل ثبت شرکتها تعیین میگردد.
- در مراجع ثبت شرکتها دفتر مخصوصی برای ثبت شرکتهای مدنی در نظر گرفته میشود و شرکتهای مدنی مرقوم به ترتیب دارای شماره ثبت خواهند بود و بالتبع آن شناسه ملی دریافت مینمایند.
- پس از ثبت شرکتهای مدنی در ادارات ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری، مراتب جهت اطلاع عموم با هزینه متقاضی در روزنامه رسمی منتشر میگردد.
- در خصوص نحوه انحلال و تصفیه کنسرسیوم در حقوق ایران، احکام باب یازدهم قانون تجارت و مواد (151) و (152) لایحه اصلاحی قسمتی از قانون تجارت مصوب سال 1347 انجام میشود. فوت یا حجر یا ممنوعیت قانونی یکی از اشخاص حقیقی یا انحلال یا ورشکستگی یکی از اشخاص حقوقی موجب انحلال گروه میشود مگر اینکه در قرارداد تشکیل گروه اقتصادی طور دیگری مقرر شده باشد.
گفتار هشتم : تفاوت ادغام وتحصیل شرکتها
واحد تجاری که از نظر نقدینگی غنی است یا از تسهیلات استقراض سرمایه برخوردار است میتواند از طریق تحصیل مالکیت در یک شرکت مستقر (مثلا خارج) گسترش صادرات بالقوه خود را در نظر داشته باشد. در این صورت، واحد تجاری میتواند از مجاری بازاریابی آن شرکت برای توزیع محصولاتش بهره مند شود و نیازی به ایجاد یک نمایندگی دائمی از آغاز کار در آن بازار ندارد.
یکی از مباحثی که بتازگی در قوانین و مقررات ایران وارد گردیده است بحث تحصیل شرکت میباشد. این موضوع در جهت تسهیل در واگذاری شرکتهای دولتی مشمول واگذاری در اجرای اصل 44 قانون اساسی میباشند وارد گردیده است. با عنایت به اینکه مباحث حقوقی و ماهیتی هر دو فرایند در قوانین و مقررات تشریح نگردیده است لذا موجب نزدیکی تعاریف فرایند ادغام و تحصیل نزد حقوقدانان گردیده است.
اما بطور کلی، ادغام شرکتهای تجاری با تحصیل متفاوت میباشد، زیرا در تحصیل شرکتهای تجاری موضوع شرکتهای مشمول واگذاری اصل 44 قانون اساسی، چند شرکت (تحصیل شونده) بدون محو شخصیت حقوقی، هر کدام به یک شرکت قابل واگذاری دیگر (تحصیل کننده ) منتقل میگردد و سپس به وزارت امور اقتصادی اجازه دهد نسبت به واگذاری شرکت تحصیل کننده اقدام نمایند.
در تحصیل شرکتهای تجاری ماهیت حقوقی شرکتها محو نمی شود و فقط از دارایی شرکتها استفاده میگردد و مدیریت و اداره شرکت کمافی السابق وجود دارد.
موارد مربوط به تحصیل در مورد شرکتهای عمومی، خواه خصوصی قابل اعمال میباشد. در حقوق تجارت بین الملل اگر شرکتی که قرار است مالکیت آن تحصیل شود یک شرکت عمومی باشد و قرار باشد سهام آن در بازار بورس بین المللی معامله گردد، مقررات مربوط به خرید سهام شرکتها برای اداره آنها و ادغامها و مقررات حاکم بر تحصیل مالکیت اسامی سهام باید مراعات شوند .
لذا با توجه به تعاریف مذکور در تحصیل شرکت، شخصیت حقوقی شرکتها تحصیل شونده از بین نمی رود، اما در ادغام شرکتهای تجاری، شخصیت حقوقی شرکتهای ادغام شونده محو و از بین میرود. همان طور که بیان شد، تحصیل شرکتهای تجاری برای اولین بار در قانون اجرای اصل 44 قانون اساسی بیان شده است، از طرفی مباحث مربوط به آن تشریح نشده است و نحوه تبدیل و یا واگذاری تعهدات و یا دیون در شرکت جدید با ابهام مواجه میباشد. با در نظر گرفتن عدم محو شخصیت حقوقی شرکتهای تحصیل شونده و همچنین باقی بودن مدیریت شرکتهای قبلی، اینکه چه شخص یا اشخاصی مسئول پرداخت بدهی و دیون وتعهدات شرکت میباشند با ابهام مواجه میباشد.
- اداره نظارت بر ثبت شرکت ها ، اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری کشور
- کلایو ام . اشمیتوف ، ترجمه بهروز اخلاقی ، همان منبع ، ص 507و 508
- قانون اجرای اصل 44 قانون اساسی ، سازمان خصوصی سازی ، وزارت امور اقتصاد و دارایی ماده 18
- کلایو ام . اشمیتوف ، ترجمه بهروز اخلاقی ، همان منبع ، ص 509
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1400-03-05] [ 01:21:00 ب.ظ ]
|