1-5)  فرضیات پژوهش ……………………………………………………………………………………………  9

 

1-6) محدودیت های پژوهش……………………………………………………………………………………. 10

 

 

  • محدودیت های غیر قابل کنترل ………………………………………………………………………. 10

 

1-7) تعریف واژه ها واصطلاحات پژوهش ……………………………………………………………………….. 10

 

 

 

فصل دوم- مبانی نظری وپیشینه پژوهش

 

 

    • مقدمه……………………………………………………………………………………… ..………… 13

 

  • مبانی نظری پژوهش………………………………………………………………………………………………………………….. 13

     

      • چاقی………………………………………………………………………………………………………………………………………………….13

     

    • ) تنظیم تعادل انرژی……………………………………………………………………………………………………………….. 14

 

2-2-3) كنترل اشتها و هموستاز انرژی……………………………………………………………………………………………………. 15

 

 

  • هیپوتالاموس…………………………………………………………………………………………………………………………… 17

 

2-2-5)  سیگنال های عصبی و هورمونی کنترل اشتها  ……………………………………………………………………………. 18

 

2-2-6) سیستم كنترل مركزی………………………………………………………………………………………………………………. 20

 

2-2-7)كنترل محیطی اشتها…………………………………………………………………………………………………………………. 22

 

 

  • تنظیم کننده های وزن و متابولیسم بدن……………………………………………………………………………………… 23

     

    • ) نروپپتایدها…………………………………………………………………………………………………………………………….. 24

 

2-3-1-1) نوروپپتید Y (NPY)………………………………………………………………………………………………………….. 24

 

2-3-1-2)اركسین………………………………………………………………………………………………………………………………… 25

 

2-3-1-3)گالانین…………………………………………………………………………………………………………………………………. 26

 

2-3-1-4) نوروپتیید w-23………………………………………………………………………………………………………………… 27

 

2-3-2)هورمون ها……………………………………………………………………………………………………………………………….. 27

 

2-3-2-1)گرلین…………………………………………………………………………………………………………………………………… 27

 

2-3-2-2)ابستاتین………………………………………………………………………………………………………………………………. 28

 

2-3-2-3)لپتین……………………………………………………………………………………………………………………………………. 29

 

 

  • نوروپتیید w…………………………………………………………………………………………………………………………… 30

     

      • گیرنده های NPW………………………………………………………………………………………………………………… 31

     

    • توزیع مرکزی NPW………………………………………………………………………………………………………………. 32

 

2-4-3) توزیع محیطی NPW……………………………………………………………………………………………………………….. 33

 

 

    • توزیع NPBWR1-2 ……………………………………………………………………………………………………….. 34

 

    • تنظیم تغذیه ومتابولیسم انرژی بوسیله NPW………………………………………………………………………. 35

 

  • عملکرد اندوکرین NPW…………………………………………………………………………………………………….. 37

 

 

  • کورتیزول……………………………………………………………………………………………………………………………….. 38

     

      • كورتیزول و فعالیت بدنی………………………………………………………………………………………………………… 39

     

      • متابولیسم انرژی در فعالیت ورزشی………………………………………………………………………………………….. 41

         

          • فعالیت ورزشی فزاینده و شدید……………………………………………………………………………………………. 41

         

        • فعالیت ورزشی دراز مدت…………………………………………………………………………………………………….. 41

     

      • تاثیرات اسمولاریته بروی هورمون ها………………………………………………………………………………………… 42

     

      • ارتباط كورتیزول با واسطه های متابولیكی………………………………………………………………………………….. 43

         

          • ارتباط هورمون كورتیزول با اسید لاكتیك……………………………………………………………………………….. 44

         

        • ارتباط هورمون كورتیزول با كراتینین……………………………………………………………………………………….. 44

     

    • کورتیزول و چاقی…………………………………………………………………………………………………………………… 45

 

2-5-5-1) لینک پتانسیل بین کورتیزول و اشتها………………………………………………………………………………………… 46

 

 

  • اثرات مضر چاقی ناشی ازکورتیزول…………………………………………………………………………………………. 46

 

 

  • تیروكسین……………………………………………………………………………………………………………………………….. 47

     

      • تاثیر تیروکسین بر متابولیسم:………………………………………………………………………………………………. 47

     

      • بی حرکت حاد و مزمن بر روی هورمون تیروئیدی……………………………………………………………………. 48

     

      • هورمون های تیروئیدی و لپتین……………………………………………………………………………………………… 50

     

  •  

    • پایان نامه

    •  

      هورمون های تیروئیدی وگیاهان داروی…………………………………………………………………………………… 51

 

2-7)جمع بندی ………………………………………………………………………………………………………………………………………. 52

 

 

 

فصل سوم- روش شناسی پژوهش

 

3-1) روش پژوهش …………………………………………………………………………………………………………………………………….. 54

 

3-2) طرح پژوهش………………………………………………………………………………………………………………………………………. 54

 

3-3) جمع آوری وشیوه عصاره گیری ولیک (سرخ وسیاه) ………………………………………………………………………………. 55

 

3-3-1) جمع آوری میوه ولیک (سرخ وسیاه) ………………………………………………………………………………………………… 55

 

3-3-2) عصاره گیری آبی میوه ولیک (سرخ وسیاه) ……………………………………………………………………………………….. 55

 

3-3-3) مقدار دوز عصاره مصرفی موش ها……………………………………………………………………………………………………… 55

 

3-4) جامعه و نمونه آماری و روش نمونه گیری………………………………………………………………………………………………. 56

 

3-5) محیط پژوهش…………………………………………………………………………………………………………………………………….. 56

 

3-6) تغذیه آزمودنی ها………………………………………………………………………………………………………………………………… 57

 

3-7) دوره و زمان بندی تمرینی……………………………………………………………………………………………………………………. 57

 

3-8) وسایل و ابزار استفاده شده در پژوهش……………………………………………………………………………………………………. 59

 

3-9) متغیرهای پژوهش……………………………………………………………………………………………………………………………….. 60

 

3-9-1) متغیر مستقل………………………………………………………………………………………………………………………………….. 60

 

3-9-2) متغیرهای وابسته…………………………………………………………………………………………………………………………….. 60

 

3-10) روش اندازه گیری متغیرهای پژوهش…………………………………………………………………………………………………… 60

 

3-10-1) روش اندازه گیری متغییر های وابسته……………………………………………………………………………………………… 61

 

3-10-1-1) روش اندازه گیری NPW ………………………………………………………………………………………………………… 61

 

3-10-1-2) روش اندازه گیری هورمون کورتیزول ………………………………………………………………………………………….. 61

 

3-10-1-3) روش اندازه گیری هورمون T4……………………………………………………………………………………………………. 61

 

3-11) روش اندازه گیری ترکیبات سرخ ولیک , سیاه ولیک با استفاده از GC-MS : …………………………………………. 62

 

3-12) روش ها آماری………………………………………………………………………………………………………………………………….. 62

 

 

 

فصل چهارم- تجزیه وتحلیل

 

4-1) مقدمه………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 65

 

4-2) توصیف داده ها……………………………………………………………………………………………………………………………………. 65

 

4-2-1) مشخصات آزمودنی های حیوانی……………………………………………………………………………………………………….. 65

 

4-2-2) یافته­های مربوط به متغیرهای مورد مطالعه……………………………………………………………………………………….. 66

 

4-3) تجزیه و تحلیل استنباطی یافته­های پژوهش………………………………………………………………………………………….. 66

 

4-3-1) یافته های مربوط به نوروپپتید W پلاسمایی……………………………………………………………………………………… 68

 

4-3-2) یافته های مربوط به نوروپپتید w کبدی……………………………………………………………………………………………. 72

 

4-3-3) یافته های مربوط به کورتیزول پلاسمایی…………………………………………………………………………………………… 76

 

4-3-4) یافته های مربوط به هورمون تیروئید T4…………………………………………………………………………………………… 81

 

فصل پنجم- بحث ونتیجه گیری

 

5-1) مقدمه………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 88

 

5-2)  خلاصه­ی پژوهش……………………………………………………………………………………………………………………………….. 88

 

5-3) بحث و بررسی(نوروپپتید w پلاسمایی و کبدی ، هورمون کورتیزول و T4…………………………………………………. 89

 

5-4)  نتیجه­گیری……………………………………………………………………………………………………………………………………….. 93

 

5-5) پیشنهادات برای پژوهش­های بیشتر……………………………………………………………………………………………………….. 94

 

منابع…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..95

 

چکیده انگلیسی…………………………………………………………………………………………………………………………………………. 112

 

فهرست شکل

 

عنوان                                                                                                                                      صفحه

 

شکل 2- 1) تنظیمات جبرانی دریافت و مصرف کالری ……………………………………………………………… 15

 

شکل 2 – 2) طراحی شماتیک ساده از مناطق هیپوتالاموس ……………………………………………………………………………. 17

 

شکل 2 – 3) گردش هورمون های موثر بر تعادل انرژی از طریق هسته کمانی ………………………………………………….. 20

 

شکل 2-4 ) تنظیم مصرف غذا …………………………………………………………………………………………………………………….. 23

 

شکل 2-5) فعال سازی سلول های عصبی NPY / AGRP …………………………………………………………………………….. 25

 

شکل 2-6) گرلین قبل و بعد از دریافت غذا…………………………………………………………………………………………………… 28

 

شکل 2- 7 ) لپتین …………………………………………………………………………………………………………………………………….. 30

 

شکل 2- 8) فرق نوروپتیید 23- w  و نوروپتیید 30- w ( انسان ، خوک ، رت ، موش)……………………………………… 32

 

شکل 2- 9 ) تصویر شماتیک بر اساس یافته های مطالعات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی تنظیم اشتها در  هیپوتالاموس توسط سلول های عصبی NPW و پپتید مرتبط با تغذیه در هیپوتالاموس…………………………………………………………………………….. 36

 

شکل 3-1) مراحل اجرای طرح تحقیق در موش های صحرایی نر………………………………………………………………………. 58

 

فهرست جدول ها

 

عنوان                                                                                                                                                     صفحه

 

جدول 2-1) مولكول های سیگنالی كاندید در هموستاز انرژی در CNS …………………………………………………………… 22

 

جدول 3-1) حجم نمونه و مشخصات آزمودنی های هر گروه…………………………………………………………………………….. 56

 

جدول 3- 2) پروتکل تمرین  8 هفته ای………………………………………………………………………………………………………… 59

 

جدول 3- 3) مقادیر متغیر های مربوطه برای استخراج  الکلی روغن سرخ ولیک…………………………………………………. 63

 

جدول  4-1)، میانگین و انحراف استاندارد وزن موش های مورد پژوهش……………………………………………………………. 65

 

جدول  4-2) شاخص های توصیفی متغیرهای اصلی پژوهش…………………………………………………………………………….. 66

 

جدول (4-3)، نتایج آزمون لون جهت بررسی هم واریانسی گروه های تحقیق…………………………………………………….. 67

 

جدول4-4) آزمون تحلیل واریانس یک طرفه برای مقایسه نوروپپتید W پلاسمایی……………………………………………. 68

 

جدول4-5) آزمون تحلیل واریانس یک طرفه برای مقایسه نوروپپتید W کبدی…………………………………………………. 72

 

جدول4-6) آزمون تحلیل واریانس یک طرفه برای مقایسه کورتیزول پلاسمایی ………………………………………………… 76

 

جدول 4-7) نتایج آزمون توکی برای بررسی تفاوت بین گروه ها در کورتیزول پلاسمایی …………………………………….. 77

 

جدول4-8)، آزمون تحلیل واریانس یک طرفه برای مقایسه هورمون تیروئید T4 ……………………………………………….. 81

 

جدول( 4-9) نتایج آزمون توکی برای بررسی تفاوت بین گروه ها در هورمون تیروئید T4……………………………………. 82

 

 

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...