پایان نامه ارشد رشته زیست شناسی : پراکنش وتنوع قارچMacrophomina phaseolina (Tassi) Goid |
2-8- نشانهها و زمان ظهور بیماری پوسیدگی ذغالی در مزارع سویا………………………….. 30
2-9- گروهبندی قارچ M. phaseolina با استفاده از محیط کلرات پتاسیم…………………… 34
2-10- عوامل موثر در زنده ماندن اسکلروت در خاک……………………………………….. 35
2-11- اهمیت و خسارت بیماری……………………………………………………………. 37
2-12- مدیریت کنترل بیماری………………………………………………………………… 38
2-12-1- آبیاری و تأمین رطوبت مناسب خاک در ماههای خشک……………………………. 38
2-12-2- آلودگی بذر به قارچ عامل بیماری ………………………………………………… 38
2-12-3- تناوب زراعی……………………………………………………………………… 39
2-12-4- تأثیر عملیات شخمزنی در تراکم جمعیت قارچ M. phaseolina در خاک……….. 40
2-12-5- حذف اندامهای آلوده محصول بعد از برداشت…………………………………….. 40
فصل سوم : مواد و روشها
3-1- نمونه برداری، جداسازی و خالص سازی قارچ عامل بیماری…………………………… 42
3-1-1- نمونه برداری……………………………………………………………………….. 42
3-1-2- جدا سازی و خالص سازی قارچ عامل بیماری……………………………………… 43
3-2- گروهبندی جدایههای قارچ M. phaseolina از مناطق مختلف مازندران با استفاده
از محیط کشت اختصاصی کلرات پتاسیم…………………………………………………….. 44
3-3- تعیین درصد آلودگی مزارع سویا به پوسیدگی ذغالی…………………………………… 46
3-4- تعیین جمعیت اسکلروتهای قارچ در خاک…………………………………………… 47
3-5- تعیین درصد آلودگی بذر………………………………………………………………. 49
3-6- ارزیابی بیماری پوسیدگی ذغالی در مراحل مختلف رشدی گیاه سویا…………………… 50
3-7- اندازهگیری وزن صد دانه………………………………………………………………. 52
3-8- تعیین دمای کمینه، بهینه و بیشینهی سرعت رشد پرگنههای قارچ……………………….. 52
فصل چهارم : نتایج
4-1- جدایههای قارچ عامل بیماری………………………………………………………….. 55
4-2- علائم بیماری پوسیدگی زغالی ناشی از قارچ M. phaseolina ………………………. 56
4-3- مشخصات قارچ عامل بیماری(M. phaseolina)……………………………………… 61
4-4- پراکنش قارچ عامل بیماری در استان مازندران…………………………………………. 63
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-10-11] [ 01:31:00 ق.ظ ]
|