پایان نامه : شناسایی اجزای تشکیل دهنده اسانس و بررسی اثرات ضد اکسیدانی، ضد میکروبی و ضد سرطانی دو … |
پیشگفتار
2
1-1- ترکیبات طبیعی
3
1-1-1- آلکالوئید
3
1-1-2- فلاونوئیدها
4
1-1-3- کومارینها
4
1-1-4- گلیکوزیدها
4
1-1-5- لیگنانها
5
1-1-6- استروئیدها
5
1-1-7- اسانسها
5
1-1-7-1- شیمی اسانسها
5
1-1-7-2- بیوسنتز اسانسها
9
1-1-7-3- کاربردهای اسانسهای طبیعی
11
1-2- عصارههای گیاهی
11
1-2-1- استخراج عصاره گیاهی
11
1-2-1-1- استخراج گرم و مداوم (سوکسله)
12
1-2-2- استخراج اسانسهای طبیعی
13
1-2-2-1- تقطیر با بخار همزمان با استخراج حلال آلی (SDE)
15
1-3- تركیبهای ضد اكسیدان
16
1-3-1- روش های سنجش فعالیت ضد اكسیدانی
17
1-3-1-1- آزمون بیرنگ شدن بتا كاروتن در حضور لینولئیك اسید
17
1-3-1-2- سنجش مقدار تام فنل با FCR
18
1-3-1-3- سنجش ظرفیت به دام انداختن رادیكال DPPH
19
1-4- کروماتوگرافیگازی
20
1-4-1- اجزای اصلی دستگاه کروماتوگرافی گازی
21
1-4-1-1- مخزن گاز حامل
21
1-4-1-2- سیستم تزریق نمونه
21
1-4-1-3- ستون وآونستون
21
1-4-1-4- سامانه آشکارساز
22
1-4-2- کروماتوگرافی گازی/طیفسنج جرمی (GC-MS)
22
1-4-2-1- طیفسنج جرمی چهارقطبی
23
1-4-3- شاخص بازداری کواتس
23
1-5- ارزیابی سمیت سلولی
25
1-6- فعالیت ضد میکروبی
26
1-6-1- میکروارگانیسمها
27
1-6-1-1- باکتریها
27
1-6-1-2- قارچها
27
1-6-2- محیطهای کشت میکروبی
28
1-6-3- حساسیت آنتیبیوتیکی
29
1-6-3-1- روش دیسک دیفیوژن
29
1-6-3-2- روش حداقل غلظت ممانعت کننده رشد (MIC)
29
1-7- گیاهشناسی
30
1-7-1- خصوصیات گیاه شناسی راسته چتریان (Apiales)
30
1-7-2- خصوصیات گیاه شناسی خانواده چتریان (Apiaceae)
30
1-7-3- ویژگی های گیاه شناسی طایفه Smyrneae
31
1-7-4- ویژگی های گیاه شناسی شوکران باغی
31
1-7-5- ویژگی های گیاه شناسی خار عروس
32
فصل دوم: دستگاه ها، مواد و روشها
34
2-1- دستگاه ها، مواد و وسایل مورد استفاده
35
2-1-1- دستگاهها و وسایل مورد استفاده
35
2-1-2- مواد شیمیایی مورد استفاده
36
2-1-3- میکروارگانیسمها و آنتی بیوتیکهای مورد استفاده
37
2-2- منابع گیاهی مورد استفاده
38
2-2-1- جمع آوری وآماده سازی نمونههای گیاهی
38
2-3- جداسازی واستخراج عصاره از نمونه گیاهی
38
2-3-1- عصاره گیری از نمونه گیاه
38
2-3-2- تعیین بازده عصارهگیری
39
2-4- استخراج ترکیبات فرار گیاهی
39
2-4-1- تعیین بازده اسانسگیری
40
2-4-2- شناسایی ترکیبهای فرار گیاه با دستگاه GC-MS
40
2-5- بررسی فعالیت ضد اكسیدانی
41
2-5-1- بررسی فعالیت ضد اكسیدانی به روش DPPH
41
2-5-2- اندازهگیری مقدار كل تركیبات فنلی
42
2-5-3- آزمایش بیرنگ شدن بتاکاروتن در حضور لینولئیکاسید
44
2-6- فعالیت ضدمیکروبی
46
2-6-1- روش انتشار در آگار (دیسک دیفیوژن)
46
2-6-2- تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی رشد
46
2-7- آزمون سمیت سلولی
47
فصل سوم: بحث و نتیجه گیری
48
3-1- ترکیبات فرار گیاهی
49
3-1-1- استخراج ترکیبات فرار گیاهی
49
3-1-2- شناسایی ترکیبات فرار گیاه
50
3-2- استخراج عصاره متانولی از گیاه
53
3-3- آزمونهای سنجش فعالیت ضد اکسیدانی
54
3-3-1- آزمون DPPH
54
3-3-2- بررسی کل ترکیبهای فنلی به روش Folin-Ciocalteu
61
3-3-3- آزمون بتاکاروتن-لینولئیکاسید
63
3-4- بررسی فعالیت ضدمیکروبی
64
3-5- سمیت سلولی
66
نتیجهگیری
67
پیشنهادها
68
منابع و مآخذ
69
فهرست شکلها
صفحه
8
10
10
13
16
32
33 |
عنوان
شکل1-1: ساختار ترکیبات اسانسی
شکل 1-2: مسیرهای بیوسنتز پیشسازهای ترپنوئیدها
شکل 1-3: مسیر بیوسنتز شیکمیک اسید در فنیلپروپانوئیدها
شکل1-4: دستگاه سوکسله
شکل1-5: دستگاه تقطیر و استخراج همزمان
Physospermum Cusson ex Juss. شکل1-6: گیاه
Morina persica L. گیاه شکل 1-7: |
فهرست نمودارها
صفحه
20
55
56
57
58
59
60
61
62
63 |
عنوان
در حضور ضد اکسیدان DPPHنمودار 1-1: نمودار جذب- طولموج برای
نمودار 3-1: نمودار درصد مهار- منفیلگاریتم غلظت برای استاندارد BHT
نمودار 3-2: نمودار درصد مهار در برابر منفی لگاریتم غلظت عصاره اندام هوایی خار عروس
نمودار 3-3: نمودار درصد مهار- منفی لگاریتم غلظت عصاره ساقه و برگ شوكران باغی
نمودار 3-4: نمودار درصد مهار – منفی لگاریتم غلظت عصاره میوه شوكران باغی
نمودار 3-5: نمودار درصد مهار- منفی لگاریتم غلظت عصاره میوه فاقد چربی شوكران باغی
نمودار 3-6: مقایسه نتایج DPPH عصاره های متانولی گیاه شوكران باغی و خار عروس
نمودار 3-7: نمودار جذب در برابر غلظت استاندارد گالیک اسید
نمودار 3-8: مقایسه معادل گالیکاسید ترکیبات فنلی در عصارههای شوكران باغی و خار عروس
نمودار3-9: مقایسه درصدهای مهار لینولئیکاسید عصارههای شوكران باغی و خار عروس |
صفحه
35
36
37
38
49
50
52
53
54
55
56
56
57
58
58
59
59
60
60
61
62
63 |
عنوان
جدول2-1: دستگاههای مورد استفاده
جدول2-2: انواع مواد شیمیایی مورد استفاده
جدول2-3: انواع میکروارگانیسمهای مورد استفاده
جدول2-4: آنتی بیوتیکهای مورد استفاده
جدول3-1: مقایسه بازده استخراج ترکیبات فرار
جدول3-2: ترکیب درصد اجزای فرار در شوکران باغی
جدول3-3: ترکیب درصد اجزای فرار در خار عروس
جدول3-4 : مقایسه بازده عصارهگیری
جدول3-5: درصدهای مهار DPPH برای هر غلظت از نمونه استاندارد BHT
جدول3-6: نتایج آزمون DPPH برای نمونه استاندارد BHT
جدول3-7 : درصدهای مهار DPPH برای هر غلظت از عصاره اندام هوایی خار عروس
جدول3-8 : نتایج آزمون DPPH برای اندام هوایی خار عروس
جدول3-9: درصدهای مهار DPPH برای هر غلظت از عصاره ساقه و برگ شوكران باغی
جدول3-10: نتایج آزمون DPPHبرای عصاره عصاره ساقه و برگ شوكران باغی
جدول3-11: درصدهای مهار DPPH برای هر غلظت از عصاره میوه شوكران باغی
جدول3-12: نتایج آزمون DPPHبرای عصاره میوه شوكران باغی
جدول3-13: درصدهای مهار DPPH برای هر غلظت از عصاره میوه فاقد چربی شوكران جدول3-14: نتایج آزمون DPPH برای عصاره میوه فاقد چربی شوكران باغی
جدول3-15: نتایج آزمون DPPH عصاره گیاه خار عروس و عصاره های شوكران باغی
جدول3-16: جذب مربوط به غلظتهای متفاوت گالیکاسید
جدول3-17: محتوای فنولی عصارههای گیاهی
جدول3-18: درصد مهار لینولئیک اسید عصاره های گیاهی
جدول3-19 : نتایج مربوط به تعیین فعالیت ضدمیکروبی عصارههای گیاهی |
علایم و اختصارات
Isoprenyl diphosphate
Dimethylallyl diphosphate
Mevalonic acid
1-Deoxy-D-xylulose-5-phosphate
2C-methyl-D-erythritol-4-phosphate
Geranyl pyrophosphate
Neryl pyrophosphate
Farnesyl pyrophosphate
Phenyl alanine ammonialyase
Simultaneous distillation–extraction
parts-per-billion
Deoxy ribonucleic acid
Adenosine triphosphate
Folin–Ciocalteu Reagent
potential of Hydrogen
2,2-Diphenyl-1-Picrylhydrazyl
half maximal inhibitory concentration
Gas Chromatography
Flame Ionization Detector
Gas chromatography– Mass Spectrometry
direct current
alternating current
Retention Time
Kovats Index
National Cancer Institute
Minimum Inhibitory Concentration
Disk Diffusion
Ultraviolet-Visible
Dimethyl Sulfoxide
Butylated hydroxytoluene
Colony-forming unit
International Unit
National Committee for Clinical Laboratory Standards
Brain-heart infusion
Sabouraud dextrose agar
Potato dextrose agar
Nutrient agar
median Lethal Concentration
Ferric reducing antioxidant power
Thiobarbituric acid |
IPP
DMAPP
MVA
DXP
MEP
GPP
NPP
FPP
PAL
SDE
ppb
DNA
ATP
FCR
pH
DPPH
IC50
GC
FID
GC-MS
dc
ac
RT
KI
NCI
MIC
DD
UV-Vis
DMSO
BHT
CFU
I.U.
NCCLS
BHI
SDA
PDA
NA
ی نوشتهها/> |
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-10-10] [ 12:38:00 ق.ظ ]
|