6-2-2- روند اسپرم زایی………………………………………………………………………………………..20

 

7-2-2- ساختار و عمل اسپرم…………………………………………………………………………………..21

 

8-2-2- تنظیم هورمونی روند اسپرم زایی…………………………………………………………………..23

 

3-2- عوامل مخرب اسپرماتوژنز……………………………………………………………………………………….24

 

4-2- اثرات مخرب حرارت و افزایش دما بر دستگاه تولید مثلی نر…………………………………………..24

 

1-4-2- تاثیر  حرارت روی بافت بیضه ……………………………………………………………………..24

 

2-4-2- تاثیر حرارت بر اسپرم موجود در مایع منی  …………………………………………………….25

 

3-4-2- تأثیر حرارت  بر اسپرم ها ی موجود در مایع rete testis …………………………………..26

 

4-4-2- تاثیر  حرارت  روی بر روی فعالیت اندوکرینی ……………………………………………….26

 

5-4-2- تاثیر حرارت روی باروری و بارورسازی و اسپرم ها………………………………………….27

 

6-4-2- تاثیر حرارت بر روی اسپرم زایی …………………………………………………………………..28

 

7-4-2- مکانیسم اثرات حاصل از حرارت برروی بیضه ………………………………………………..29

 

8-4-2- روشهای  مختلف حرارت دادن بیضه ها در مطالعات تجربی ………………………………32

 

5- 2- ارزیابی قوام غشای اسپرمی……………………………………………………………………………………..33

 

       1- 5- 2- اساس تست HOS-WT …………………………………………………………………………….34

 

      2- 5- 2-  اساس رنگ آمیزی ائوزین – نگروزین………………………………………………………….34

 

فصل سوم : مواد  و روش کار

 

1-3- مواد مصرفی و غیر مصرفی………………………………………………………………………………………36

 

2-3- مواد و لوازم عصاره گیری……………………………………………………………………………………….36

 

3-3- روش کار…………………………………………………………………………………………………………….37

 

1-3-3- تهیه گیاه و عصاره گیری……………………………………………………………………………..37

 

2-3-3- حیوانات مورد استفاده…………………………………………………………………………………37

 

3-3-3-  نحوه ی حرارت دادن اسکروتوم………………………………………………………………….38

 

4-3-3- گروه بندی نهایی و برنامه ی درمانی………………………………………………………………38

 

5-3-3- روش نمونه گیری و ارزیابی…………………………………………………………………………39

 

6-3-3- روش مطالعه ی آماری………………………………………………………………………………..40

 

فصل چهارم : نتایج

 

1-4-  نتایج حاصل از بررسی میانگین وزن بدن …………………………………………………………………..42

 

2-4- نتایج حاصل از شمارش اسپرم ها………………………………………………………………………………43

 

3-4-  نتایج حاصل از بررسی اسپرم های زنده……………………………………………………………………..44

 

4-4-  نتایج حاصل از بررسی حرکت اسپرم ها…………………………………………………………………….45

 

5-4- نتایج حاصل از بررسی اسپرم های HOS – WT  منفی ………………………………………………..46

 

فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری

 

1-5- بحث…………………………………………………………………………………………………………………..63

 

2-5- نتیجه گیری…………………………………………………………………………………………………………..70

 

3-5- پیشنهادات…………………………………………………………………………………………………………….71

 

منابع…………………………………………………………………………………………………………………………….73

 

مقـدمه و هـدف:

 

طب در کشور ما مربوط به دوره آریایی است و اوستا اولین کتابی است که از گیاهان دارویی سخن گفته است.  برای پی بردن به اهمیت گیاه درمانی و معالجه بیماران بطریق سنتی همینقدر کافیست که متذکر شویم کتاب قانون ابن سینا پزشک عالیقدر اسلامی که در عالم پزشکی شهرت جهانی دارد بمدتی قریب چهارصد سال در دانشکده های پزشکی اروپا تدریس شده  و تنها وسیله مداوای بیماران بوده است (2، 3،4 و 7).

 

در قرن شانزدهم، باغ های گیاهی به منظور کشت دارو در مدارس پزشکی بوجود آمد، تا اینکه در سال 1950 میلادی گزارش شد که 30 درصد از داروهای جدید نیز از گیاهان مشتق
می شوند (2، 3، 4، 8  و 70 ).

 

اکنون با پیشرفت های علمی باید اذعان نمود که طب جدید در کشف آنتی بیوتیک ها شایان توجه بوده و خدمات بهداشتی ارزنده ای به مردم جهان نموده است. اما منکر این حقیقت نمی توان شد که در بعضی موارد برای معالجه بیماران کلیوی، کبدی، عصبی و پوستی با روش ها و داروهای طب جدید نتیجه شایان توجهی عاید بیماران نمی شود. در حالیکه بعکس با متد گیاه درمانی و طب سنتی زودتر و بهتر شفای آن ها حاصل می گردد. این خاصیت اغلب بعلت وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی در گیاهان از جمله ویتامین B وC ، کاراتنوئیدها، لیکوپن ها و فلاونوئیدهایی می باشد که موجب جلوگیری از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد می شوند (7، 11، 12، 46، 64، و72).

 

چای سبز گیاه دارویی است با برگ های همیشه سبز که در بسیاری از مناطق خوش آب و هوا
می روید. چای سبز طی قرن ها از پرطرفدارترین نوشیدنی ها در کشور های چین و ژاپن بوده است. مردم در این کشورها بر این عقیده اندکه ترکیبات خاص موجود در چای سبز باعث طول عمر و سلامتی انسان ها می شوند. مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می دهد که نوشیدن چای سبز می تواند تأثیر ضد سرطانی داشته باشد. عمده ی خواص مفید چای سبز به علت کاتچین های پلی فنولیک موجود در برگ های آن می باشد که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند. این گیاه برای درمان بسیاری از بیماری های مختلف از جمله سرطان های معده ای و روده ای، افزایش فشار خون، افزایش تری گلیسرید خون، کم خونی، پوکی استخوان، پوسیدگی های دندانی استفاده می شود (1، 5، 7،8 و 13).

 

در پستانداران دمای بیضه ها، 7-2 درجه سانتی گراد پایین تر از درجه حرارت بقیه بدن می باشد. بر اساس مطالعات بافت شناسی مشخص شده است که هر فاکتوری که باعث افزایش دمای بیضه ها شود، بمانند دمای محیطی بالا و استرس حرارتی موضعی، سبب کاهش قدرت تقسیم سلول های اسپرماتوگونی در طول لوله های اسپرم ساز می شود. همچنین حرارت به ساختار کروماتینی اسپرم در اپیدیدیم آسیب می رساند و در نهایت باعث کاهش تعداد اسپرم های متحرک می شود. علاوه بر این حرارت می تواند سلول های پرستار و بافت احاطه کننده لوله های منی ساز را نیز تحت تأثیر قرار دارد (20، 37، 48، 67 و 69).

 

توانایی باروری  اسپرم های تولید شده و تولد جنین های طبیعی در اثر حرارت کاهش  می یابد (60).

 

لذا با توجه به اثرات بسیار مفید عصاره گیاه چای سبز در درمان بسیاری از بیماری ها و عملکرد مثبت این عصاره در بسیاری از ارگان های بدن، هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات تجویز عصاره چای سبز بر روی کیفیت اسپرم ها پس از ایجاد استرس حرراتی موضعی و آسیب به بیضه و روند اسپرماتوژنز می باشد.

 

پایان نامه

 

 

 

 

 

فصل دوم

 

کلیات:

 

1-2- بررسی کلی گیاه چای سبز و یافته های قبلی:

 

1- 1- 2- گیاه شناسی چای سبز[1]:

 

چای درختچه ای است بزرگ با برگ های همیشه سبز و بسیار زیبا به ارتفاع یک تا دو متر که ممکن است در نقاط مناسب و خوش آب و هوا به ده متر و یا زیادتر برسد. این گیاه برگ های چرمی، سبز تیره و معطر با گلهای سفید حاوی 6 تا 9 گلبرگ دارد. چای سبز بومی شرق آسیا و خصوصا کشور چین می باشد که در این مناطق و کشورهای افریقای جنوبی بصورت چای سبز و در آمریکا و اروپا بصورت چای سیاه مصرف می شود (1، 5، 8، 21 و 25).

 

این گیاه از خانواده تیاسه[2] و دارای نام علمی کاملیا سینسیس  Camellia sinensis (L) Kuntze است (5 و53).

 

درختچه چای سبز در نواحی شمال ایران مخصوصا لاهیجان بصورت انبوه و با کیفیت بالا پرورش داده می شود (7).

 

چای سبز از برگ های بخار داده شده تهیه می شود، بنابراین اجزای اصلی و فعال آن دست نخورده باقی می مانند. در مقایسه، برگ های چای سیاه پژمرده شده، غلطانده شده و تخمیر و سپس خشک شده می باشد. در این فرایند تخمیر، به آنزیم پلی فنول اکسیداز اجازه­ی فعالیت بیشتری داده
می شود.چای اولانگ[3]، نیمه تخمیر شده می باشد و از نظر محتوا حد واسط چای های سبز و سیاه  است (1، 5، 27، 32 و 68).

 

تصویر 1-2: شکل ظاهری گیاه چای سبز

 

2- 1- 2-  محتویات شیمیایی گیاه چای سبز:

 

چای نواحی مختلف ترکیب متغییر و متفاوتی دارند ولی بطور متوسط از تجزیه چای مواد زیر را بدست آورده اند:

 

1- پلی فنول ها

 

2- کافئین ( تئین )

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...