دانلود پایان نامه ارشد: تبیین نقش تعادل طبایع اربعه در تعالی اخلاق با نظر به … |
2-2-3- روایت سوم: بنای جسم انسان بر طبایع چهارگانه. 15
2-2-4- روایت پنجم: خلقت طبایع اربعه در انسان در کتاب تورات… 18
2-2-5- روایت ششم: روایت امیرالمؤمنین (ع) در مورد اعتدال طبایع.. 21
2-2-6- روایت هفتم: طبایع و خصوصیات ان در علل الشرایع صدوق(ره) 26
2-2-7- روایت هشتم: طبایع اربعه در نهج البلاغه. 28
2-2-8- روایت نهم: چهار معتدل کننده طبع و مزاج.. 34
2-2-9- روایت دهم: طبایع چهارگانه جسم.. 35
2-2-10- روایت یازدهم: مزاج وطبع پیغمبران (علیهما السلام) 37
2-2-11- روایت دوازدهم: روایت پیغمبر اسلام (ص) در مورد طبایع.. 38
2-2-12- روایت سیزدهم: درمان غلبه طبایع.. 40
2-2-13- روایت چهاردهم: درمان غلبه بلغم در روایت امیرالمؤنین(ع) 41
2-2-14- روایت پانزدهم: درمان معنوی غلبه طبایع اربعه و حرز ابودجانه. 42
2-3- نتیجه. 43
فصل 3 تبیین طبایع اربعه از دیدگاه حکمای اسلامی.. 44
3-1- مقدمه. 45
3-2- نحوه تشكیل طبایع اربعه. 50
3-3- تشریح اخلاط چهارگانه. 51
3-3-1- خون.. 51
3-3-2- بلغم.. 52
3-3-3- صفرا 53
3-3-4- سوداء 54
3-4- علامات تشخیص طبع و مزاج.. 56
3-4-1- لمس كردن.. 56
3-4-2- تشخیص بوسیله گوشت و پیه. 56
3-4-3- معاینه مو نشانههایى بدست مىدهد. 57
3-4-4- علائم رنگ پوست… 58
3-4-5- نتیجهگیرى از شكل اندامها 59
3-4-6- نتیجهگیرى از تأثیرپذیرى اندام (سرعة انفعال الأعضاء ) 60
3-4-7- نتیجهگیرى از خواب و بیدارى.. 61
3-4-8- نتیجهگیرى از كنشها(دلائل الأفعال) 61
3-4-9- نتیجهگیرى از مواد زائد. 62
3-4-10- نتیجهگیرى از كنش و واكنش قواى نفسانى.. 62
3-5- علایم غلبه اخلاط و ظهور طبع خاص…. 64
3-5-1- غلبه خون.. 64
3-5-2- غلبه بلغم.. 64
3-5-3- غلبه صفرا 64
3-5-4- غلبه سوداء 65
3-6- طبع و مزاج حالات انسان در دورههای عمر خود. 65
3-6-1- سن از بچگی تا نوجوانی (طبع دموی) 65
3-6-2- سن جوانی(طبع صفراوی) 65
3-6-3- سن میانسالی(طبع سوداوی) 66
3- 6 -4- سن پیری(طبع بلغمی) 66
3-7- معنی اعتدال در طبایع اربعه. 67
3-8- معتدل حقیقی و غیر حقیقی.. 68
3-8- تقسیم عقلی مزاج ها 68
3-8-1- مزاج معتدل.. 69
3-8-2- مزاج نامعتدل.. 69
3-8-3- نسبیت مفهوم اعتدال.. 71
3-9- اقسام معتدل فرضی طبی ( غیرحقیقی) 72
3-10- نشانههاى اعتدال مزاج.. 74
3-11- نتیجه. 76
فصل 4 نگرشی به تعالی اخلاق.. 77
4-1- نگرشی به تعالی اخلاق.. 78
4-1-1- مقدمه. 78
4-1-2- معنای لغوی اخلاق.. 78
4-1-3- معنای اصطلاحی اخلاق.. 80
4-1-4- شکلگیری تعالی اخلاق.. 80
4-2- تقسیم خلقهای نفسانی.. 82
4-3- قرآن و اهمیت تعالی اخلاق.. 83
4-4- تعالی اخلاقى در قرآن.. 84
4-5- اصول اخلاق اسلامى و تعالی آن در روایات… 85
4-6- نمونهای از دستورالعملهای معصومین بر اساس طبایع اربعه. 89
4-6-1- خوردن آب ولرم. 89
4-6-2- خوردن سیب… 90
4-6-3- داروی بلغم.. 90
4-6-4- اویشن با نمک…. 91
4-6-5- دهانشویه بلغم.. 91
4-6-6- گوشت گوسفند. 91
4-6-7- برگ چغندر 92
4-7- درمانهای غلبه طبایع.. 93
4-7-1- درمان بلغم.. 93
4-7-2- درمان صفرا 93
4-7-3- درمان سودا 93
4-8- عوامل برهم زننده اعتدال طبایع اربعه. 95
4-8-1- غلبه اخلاط.. 95
4-8-2- پرخوری.. 97
4-8-3- غذاهای صنعتی.. 99
4-9- نتیجه. 101
فصل 5 تبیین رابطه روح و جسم.. 102
5-1- تقسیم فلسفی رابطه روح و جسم.. 104
5-1-1- نظریه منسوب به افلاطون.. 104
5-1-2- نظریه ارسطو. 104
5-1-3- نظریه صدرالمتألهین شیرازی.. 105
5-2- رابطه اخلاق و تغذیه. 116
5-2-1- بررسی روایی.. 119
5-2-2- خوردن گوشت… 119
5-2-3- زیتون.. 119
5-2-4- خرما 120
5-2-5- کشمش…. 120
5-2-6- انگور 120
5-2-7- انار 120
5-2-8- به. 121
5-2-9- عدس…. 121
5-2-10- تقسیم بندی عادات خوراکیها و آشامیدنیها 122
5-2-11- پرخوری.. 123
5-2-12- خوردن غذاهای ناسازگار باهم.. 123
5-2-13- آب خوردن میان غذا 123
5-2-14- خوردن غذاهای مصنوعی و رنگارنگ…. 124
5-2-15- میل کردن سه وعده غذا یا بیشتر در روز 124
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-10-10] [ 06:20:00 ق.ظ ]
|