پایان نامه ارشد رشته عمران گرایش سازه:تعیین فواصل بهینه کابلها در سدهای بتنی وزنی پستنیده |
1-7- ساختار كلی پایاننامه:
این پایاننامه در پنج فصل تهیه گردیده است كه به طور خلاصه به شرح زیر میباشند:
- در فصل اول مقدمهای بر لزوم انجام و کلیاتی از کارهای انجام شده، ارائه میشود.
- در فصل دوم با در نظر گرفتن شرایط مسئله، معادلات حاکم بر مسئله معرفی و سپس خلاصهای از مطالعات و کارهای انجام شده توسط سایر محققین ارائه میشود.
- در فصل سوم فرمولبندی ریاضی سیستم سد-پی- مخزن با احتساب اندرکنش و روشهای حل دستگاه معادلات دینامیکی با استفاده از روش اجزای محدود معرفی و نیز چگونگی محاسبه کابلهای پستنیدگی و مدلسازی آن در روش اجزا محدود در تحلیل استاتیکی و دینامیکی ارائه میگردد.
- در فصل چهارم ابتدا صحت مدلسازی کامپیوتری مورد بررسی قرار گرفته و سپس نتایج تحلیل سیستم سد-پی-مخزن در حالت پستنیده با قرارگیری کابلها در نقاط مختلف و تغییر شیب پاییندست سد بررسی میگردد.
- در فصل پنجم نتیجهگیری و پیشنهادهایی برای ادامه کار ارائه میگردد.
فصل دوم – ادبیات موضوع و پیشینه تحقیق
2-1- مقدمه
با توجه به اهمیت سازه سد و آسیب پذیر بودن این سازه لزوم مقاومت این سازه در برابر نیروهای اعمالی امری اجتناب ناپذیر است. سدها می بایست در برابر نیروهای اعمالی به آن از جمله نیروهای استاتیکی نظیر زیرفشار، فشار مخزن، و تنشهای وارده ناشی از بارهای ثقلی و نیروهای دینامیکی نظیر زلزله و سیلاب و … مقاومت کافی داشته باشند. مدل سیستم سد-پی-مخزن با در نظر گرفتن نیروهای وارده همواره توسط محققین زیادی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. بهطوریکه در ابتدا با روشهای تحلیلی و در نظر گرفتن فرضیات ساده شونده زیاد و سپس با روشهای عددی مبادرت به حل مدل سد نمودند. در این فصل در ابتدا نگاهی گذرا به روشهای تحلیلی و عددی در حل سیستم سد-پی-مخزن خواهیم داشت. سپس تعریف و تاریخچه و کاربرد روش پستنیدگی در مقاومسازی و بهسازی سدها ارائه میگردد و نتایج محققین در این زمینه بیان میشود.
2-2- روشهای تحلیلی
روشهای تحلیلی اولین روشهایی بودند كه محققین برای حل مسئله تحلیل سد و مخزن تحت اثر زلزله بكار بردند. در این نوع روشها، در ابتدا طبق فرضیات مصالح، معادلات حاكم و شرایط مرزی مسئله بیان و سپس مستقیماً معادلات دیفرانسیل مربوطه حل میشود.
به دلیل پیچیدگی زیاد حل اینگونه معادلات، برای مسائل با شكل هندسی و یا شرایط مرزی پیچیده، این روش قابلاستفاده نیست ولی برای مسائل ساده پاسخهایی توسط محققین مختلف بهدست آمده است.
جوابهای حاصل از این روشها، به دلیل سهولت در استفاده برای تحلیل تقریبی سدها و طراحی اولیه آنها، ابزاری بسیار مناسب و كاربردی میباشند. در ادامه خلاصهای از این روشها ارائه خواهد شد.
2-2-1- تحلیل مدل سد-مخزن بدون در نظر گرفتن اثر اندر کنش
اولین راه حل جهت تحلیل سد تحت اثر زلزله توسط وسترگارد ]40[ در سال 1933 میلادی مطرح گردید. فرضیاتی كه وسترگارد، با توجه به شکل 2-1 در نظر گرفت به شرح زیر میباشد:
- رفتار سیستم دو بعدی است.
- سد صلب میباشد.
- كف مخزن افقی و صلب میباشد.
- طول مخزن در جهت بالادست تا بینهایت ادامه دارد.
- سیال غیر چرخشی میباشد.
- دانسیته آب ثابت است.
- شتاب زمین افقی و هارمونیك برابر میباشد كه در آن:
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-10-10] [ 02:20:00 ب.ظ ]
|