پایان نامه ارشد مهندسی نرم افزار: ارائه یک الگوریتم زمانبندی کارا در شبکه محاسباتی گرید با هدف کاهش زمان اتمام … |
3- پیشینه پژوهشی …………………………………………………………………………………….. 23
3-1 مقدمه ……………………………………………………………………………………………………………. 23
3-2 الگوریتمهای حریصانه ………………………………………………………………………………….. 23
3-3 الگوریتمهای تکاملی …………………………………………………………………………………….. 26
3-3-1 راهکارهای مبتنی بر جستجوی محلی ………………………………………… 26
3-3-2 راهکارهای جمعیت محور ……………………………………………………………. 28
3-4 جمعبندی …………………………………………………………………………………………………… 31
4- الگوریتمهای پیشنهادی ………………………………………………………………………….. 33
4-1 مقدمه ……………………………………………………………………………………………………………. 33
4-2 فرضیات وتعاریف …………………………………………………………………………………………… 34
4-3 الگوریتم Asuffrage ……………………………………………………………………………………..
4-4 الگوریتم MaxSuffrage ………………………………………………………………………………..
4-5 الگوریتم توازن نسخه یک …………………………………………………………………………….. 38
4-6 الگوریتم توازن نسخه دو ………………………………………………………………………………. 40
4-7 الگوریتم ژنتیک و توازن بار ………………………………………………………………………….. 41
4-8 جمعبندی ……………………………………………………………………………………………………… 46
5- نتایج حاصل از ارزیابی………………………………………………………………………………. 47
5-1 مقدمه ……………………………………………………………………………………………………………. 47
5-2 محک ارزیابی براون ……………………………………………………………………………………… 47
5-3 ارزیابی الگوریتم Asuffrage …………………………………………………………………………
5-4 ارزیابی الگوریتم MaxSuffrage ……………………………………………………………………
5-5 ارزیابی الگوریتم توازن نسخه یک …………………………………………………………………. 53
5-6 ازریابی الگوریتم توازن نسخه دو …………………………………………………………………… 54
5-7 ارزیابی الگوریتم ژنتیک به همراه توازن بار……………………………………………………. 55
5-8 پیشنهادات برای آینده …………………………………………………………………………………. 57
6- منابع ……………………………………………………………………………………………………… 58
چکیده:
شبکههای تورین محاسباتی (گرید) زمینهای را فراهم آورده است که بتوان از منابع ناهمگن در نقاط مختلف جغرافیایی برای حل مسائل پیچیده علمی، مهندسی و تجارت استفاده کرد. عملیات زمانبندی نقش کلیدی در عملکرد گرید ایفا میکند. در این پایان نامه با استفاده از مزایای الگوریتم ژنتیک، پنج الگوریتم زمانبندی برای نگاشت بهینهای از کارهای دستهای روی ماشین ها ارائه شده است که تمامی فضای جستجو مسأله زمانبندی را بررسی کرده و یک توازن بار روی همه ماشینها ایجاد نماید. نتایج پیاده سازی الگوریتمهای ارائه شده نشان دهنده متوسط کاهش 13.23 درصد در زمان اتمام آخرین کار نسبت به الگوریتم های پیشین است.
1- مقدمه
1-1- مقدمه
کامپیوترهای امروزی مانند مغز انسان معمولا از بخش کوچکی از تواناییهای خود استفاده میکنند و اغلب به صورت غیرفعالند و منتظر اطلاعات ورودی میمانند. تصور کنید که اگر از منابع سختافزاری این همه کامپیوتر غیرفعال استفاده شود و همه در یک کامپیوتر جمع شوند، چه دستگاه پرقدرتی خواهیم داشت. شبکههای محاسباتی (گرید)[1] زمینهای را فراهم آورده است که بتوان از منابع (کامپیوتری) سیستمهای دیگر نیز استفاده نماییم. اغلب مسائل پیچیده علمی، مهندسی و تجارت احتیاج به میزان زیادی از منابع برای اجرا دارند، بهترین راه حل برای اینگونه مسائل استفاده از گرید میباشد[1].
هدف شبکههای محاسباتی (گرید) به اشتراک گذاشتن منابع کامپیوتری در نقاط مختلف جغرافیایی با مدیریتهای مختلف بین کاربران است. کاربران درخواستهای خود را پیوسته برای محیط گرید ارسال میکنند و بخش مدیریت منابع[2] این کارها را به گره های محاسباتی[3] موجود در شبکه اختصاص میدهد. به چگونگی تخصیص این درخواستها روی گرههای محاسباتی مختلف زمانبندی[4] میگویند.
اعمال سیاستهای مختلف برای عملیات زمانبندی نتایج متفاوتی را خواهد داشت که این سیاست با توجه به اهداف مشخص شده برای گرید اتخاذ میشوند. عملیات زمانبندی در سیاستهای مختلف از فاکتورهای متفاوتی برای تخصیص کارها روی منابع مختلف استفاده میکند. امکان دارد یک فاکتور نقش تعیین کنندهای در یکی از سیاستها داشته باشد ولی در سیاست دیگر اصلا به آن توجه نشود، از اینرو هدف هر الگوریتم بهینه کردن سیاست مورد نظر خود است.
1-2 هدف از اجرای پایان نامه
با توجه به تاثیر بالای عملیات زمانبندی در عملکرد بهینه گرید و مزایایی که برای گرید در قسمت قبل ذکر شد، ارائه یک روش کارا در زمانبندی می تواند تاثیر زیادی در حل مسائل بزرگ در شاخه های مختلف داشته باشد.
در گریدهای محاسباتی هدف بالا بردن درصد استفاده از منابع در کنار کاهش زمان اتمام آخرین کار میباشد. در این طرح تحقیق همین اهداف را دنبال میکنیم و سعی داریم نگاشتی از کارها را ارائه دهیم که هم باعث بالا رفتن بهرهوری از منابع شود و هم کمترین زمان را برای اتمام آخرین کار داشته باشد.
1-3 مراحل انجام پایان نامه
برای انجام پایاننامه ابتدا مفاهیم گرید و روشهای موجود مطالعه و بررسی شدند و بعد از مقایسه صورت گرفته روی روشهای مختلف، الگوریتم ژنتیک برای تولید نگاشت انتخاب شد. در کنار الگوریتم ژنتیک الگوریتمی را ارائه کردیم که به توازن بار روی منابع کمک میکند و با استفاده از مزایای دو الگوریتم نام برده شده نگاشت بهینهای را برای کارها بدست آوردیم. برای پیادهسازی الگوریتمها از زبان برنامه نویسی java شده است.
1-4 ساختار پایان نامه
در فصل دوم الگوریتم ژنتیک، پارامترهای موثر در این الگوریتم و مفاهیم اولیهی زمانبندی مورد بررسی قرار میگیرد. در فصل سوم گذری بر تحقیقات پیشین خواهیم داشت. الگوریتمهای پیشنهادی در فصل چهارم ارائه شده است و در فصل پنجم نتایج حاصل از ارزیابی و مقایسه الگوریتمهای پیشنهادی آورده شده است.
2- ادبیات موضوعی
1-2- مقدمه
در این فصل ابتدا الگوریتم ژنتیک را مورد بررسی قرار میدهیم. در این بررسی ساختار کلی الگوریتم ژنتیک و پارامترهای تاثیرگذار در عملکرد این الگوریتم را مشخص میکنیم. در ادامه محیط شبکههای محاسباتی گرید را شرح داده و به بررسی اصطلاحات و تعاریف موجود میپردازیم. روشهای مختلف زمانبندی را بیان کرده و انواع صفبندی کارها را مورد بررسی قرار میدهیم.
الگوریتم ژنتیك، الهامی از علم ژنتیك و نظریة تكامل داروین است و بر اساس بقای برترینها یا انتخاب طبیعی استوار است. یك كاربرد متداول الگوریتم ژنتیك، استفاده از آن بعنوان تابع بهینهكننده است. الگوریتم ژنتیك ابزار سودمندی دربازشناسی الگو، انتخاب ویژگی، درك تصویر و یادگیری ماشینی است[3-8]. در الگوریتم ژنتیك[1]، نحوه تكامل ژنتیكی موجودات زنده شبیهسازی میشود.
اگرچه كارهایی توسط یك زیستشناس به نام Fraser در زمینه مدلسازی تكامل در سیستمهای بیولوژیك در دهه 60 میلادی صورت گرفت ولی الگوریتم ژنتیك برای كاربردهای مهندسی و به صورت امروزی آن، نخستین بار توسط جان هلند[9] متخصص علوم كامپیوتر دانشگاه میشیگان در سال 1975 پیشنهاد گردید. كار وی آغاز تمامی كوششها برای كاربرد الگوریتم ژنتیك در مهندسی است. پس از آن كارهای Dejong [10]در سال 1975 در زمینه بررسی و مقایسه چندین روش الگوریتم ژنتیك پایههای نظری بحث را فراهم آورد. این الگوریتم با الهام از طبیعت بر پایه اصل تكاملی «پایداری بهترینها»[2] استوار است. الگوریتم ژنتیك اگرچه پس از الگوریتم استراتژی تكاملی پیشنهاد گردید ولی مشهورترین روش از بین الگوریتمهای تكاملی است. در یك الگوریتم ژنتیك یك جمعیت از افراد طبق مطلوبیت آنها در محیط بقا مییابند. افرادی با قابلیتهای برتر، شانس ازدواج وتولید مثل بیشتری را خواهند یافت. بنابراین بعد از چند نسل فرزندانی با كارایی بهتر بوجود میآیند. در الگوریتم ژنتیك هر فرد از جمعیت بصورت یك كروموزوم معرفی میشود. كروموزومها در طول چندین نسل كاملتر میشوند. در هر نسل كروموزومها ارزیابی میشوند و متناسب با ارزش خود امكان بقا و تكثیر مییابند. تولید نسل در بحث الگوریتم ژنتیك با عملگرهای آمیزش و جهش صورت میگیرد. والدین برتر بر اساس یك تابع برازندگی انتخاب میشوند.
در هر مرحله از اجرای الگوریتم ژنتیك، یك دسته از نقاط فضای جستجو مورد پردازشهای تصادفی قرار میگیرند. به این صورت كه به هر نقطه دنبالهای از كاراكترها نسبت داده میشود و بر روی این دنبالهها، عملگرهای ژنتیكی اعمال میشوند. سپس دنبالههای بدست آمده رمزگشایی میگردد تا نقاط جدیدی در فضای جستجو بدست آید. در آخر براساس این كه تابع هدف در هر یك از نقاط چه مقدار باشد، احتمال شركت نمودن آنها در مرحله بعد تعیین میگردد[11-14].
الگوریتم ژنتیك را میتوان یك روش بهینهسازی تصادفی جهتدار دانست كه به تدریج به سمت نقطه بهینه حركت میكند. در مورد ویژگیهای الگوریتم ژنتیك در مقایسه با دیگر روشهای بهینه سازی میتوان گفت كه الگوریتمی است كه بدون داشتن هیچ گونه اطلاعی از مسئله و هیچ گونه محدودیتی بر نوع متغیرهای آن برای هر گونه مسئله ای قابل اعمال است و دارای كارآیی اثبات شدهای در یافتن بهینه كلی[3] میباشد. توانایی این روش در حل مسائل پیچیده بهینهسازی است كه روشهای كلاسیك یا قابل اعمال نیستند و یا دریافتن بهینه كلی قابل اطمینان نیستند[15].
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-10-10] [ 05:51:00 ب.ظ ]
|