3

 

 

1-1- مقدمه

 

 

 

4

 

 

1-2- اهداف  

 

 

 

4

 

 

1-2-1- هدف اصلی 

 

 

 

4

 

 

1-2-2- هدف اختصاصی 

 

 

 

4

 

 

1-3- پرسش اصلی تحقیق 

 

 

 

5

 

 

1-4- نمودار تحقیق

 

 

 

فصل دوم: ی بر منابع

 

 

 

7

 

 

2-1- بسته­بندی

 

 

 

7

 

 

2-2- پلیمر و بیوپلیمر 

 

 

 

7

 

 

2-2-1- مزیت بیوپلیمرها

 

 

 

8

 

 

2-2-2- خصوصیات بیوپلیمرها

 

 

 

8

 

 

2-2-2-1- بازدارندگی در برابر گازها

 

 

 

9

 

 

2-2-2-2- بازدارندگی نسبت به بخار آب  

 

 

 

9

 

 

2-2-3- بكارگیری بیوپلیمرها در بسته بندی 

 

 

 

10

 

 

2-2-4- روشهای تولید بسته بندیهای زیستی (بیوپلیمری)

 

 

 

10

 

پایان نامه و مقاله

 

2-3- پوششها و فیلمهای خوراكی 

 

 

 

11

 

 

2-3-1- تاریخچه استفاده از پوشش­های خوراكی 

 

 

 

12

 

 

2-3-2- مواد به كار رفته در پوششها و فیلمهای خوراكی 

 

 

 

12

 

 

2-3-2-1- پوششها و فیلمهای بر پایه پلیساكارید 

 

 

 

12

 

 

2-3-2-2- پوششها و فیلمهای بر پایه كیتوزان 

 

 

 

13

 

 

2-3-2-3- پوششها و فیلمهای بر پایه سلولز 

 

 

 

13

 

 

2-3-2-4- پوششها و فیلمهای بر پایه آلژینات  

 

 

 

13

 

 

2-3-2-5- پوششها و فیلمهای بر پایه پکتین 

 

 

 

14

 

 

2-3-2-6- پوششها و فیلمهای بر پایه کاراگینان 

 

 

 

14

 

 

2-3-2-7- پوششها و فیلمهای بر پایه نشاسته

 

 

 

15

 

 

2-3-2-8- پوششها و فیلمهای بر پایه دکسترینها

 

 

 

15

 

 

2-3-2-9- پوششها و فیلمهای بر صمغهای میكروبی 

 

 

 

15

 

 

2-3-2-10- پوششها و فیلمهای بر پایه پروتئین 

 

 

 

16

 

 

2-3-2-11- پوششها و فیلمهای بر پایه زئین 

 

 

 

16

 

 

2-3-2-12- پوششها و فیلمهای بر پایه گلوتن 

 

 

 

17

 

 

2-3-2-13- پوششها و فیلمهای بر پایه كازئین 

 

 

 

17

 

 

2-3-2-14- پوششها و فیلم های بر پایه پروتئینهای آب پنیر

 

 

 

17

 

 

2-3-2-15- پوششها و فیلمهای بر پایه ژلاتین 

 

 

 

18

 

 

2-3-2-16- پوششها و فیلمهای بر پایه كلاژن 

 

 

 

18

 

 

2-3-2-16- پوششها و فیلمهای بر پایه پروتئین سویا

 

 

 

19

 

 

2-3-2-17- پوششها و فیلمهای بر پایه چربی 

 

 

 

20

 

 

2-3-2-18- فیلمهای مركب  

 

 

 

21

 

 

2-3-3- روش تهیه فیلمهای خوراكی 

 

 

 

21

 

 

2-3-4- خصوصیات فیلم های خوراكی 

 

 

 

21

 

 

2-3-4-1- خصوصیات مكانیكی 

 

 

 

23

 

 

ارزیابی خواص مكانیكی فیلمهای خوراكی 

 

 

 

25

 

 

2-3-4-2- خصوصیات ارگانو لیپتیك  

 

 

 

25

 

 

2-3-4-3- حلالیت در آب و چربی 

 

 

 

25

 

 

2-3-4-4- نفوذپذیری 

 

 

 

29

 

 

2- 3-5- افزودنیهای فیلمهای خوراكی 

 

 

 

30

 

 

2– 3 -6- مزایا و كاربرد فیلمها و پوششهای خوراكی 

 

 

 

32

 

 

2– 3 –7- معایب پوششهای خوراكی 

 

 

 

33

 

 

2-3-8- پوششها وبسته بندی­های جدید 

 

 

 

34

 

 

2-3-8-1- بسته بندی فعال 

 

 

 

34

 

 

2-3-8-2- بسته بندی ضدمیكروبی 

 

 

 

35

 

 

2-3-8-3- مزایای استفاده از بسته بندیهای ضدمیكروبی 

 

 

 

35

 

 

2-3-8-4- معایب استفاده از بسته بندی­های ضدمیكروبی 

 

 

 

36

 

 

2-3-8-5- كاربرد مواد ضدمیكروبی در فیلم­های خوراكی 

 

 

 

38

 

 

2-3-8-6- مكانیسم عمل اسانس­ها و عصاره­ها در جلوگیری از رشد میكرو ارگانیسمها

 

 

 

39

 

 

2– 4- میكروارگانیسم­های مورد بررسی 

 

 

 

39

 

 

2-4-1- اشرشیا كلی 

 

 

 

41

 

 

2-4-2- استافیلوكوكوس اورئوس  

 

 

 

42

 

 

2-5- پژوهشهای انجام شده روی ساگو و نشاسته آن 

 

 

 

42

 

 

2-5-1- گیاه شناسی ساگو 

 

 

 

43

 

 

2-5-2- منشا و پراکنش جغرافیایی ساگو 

 

 

 

43

 

 

2-5-3- نشاسته در پالم ساگو 

 

 

 

44

 

 

2-5-4- اجزاء غیر نشاستهای در مغز ساگو 

 

 

 

45

 

 

2-5-5- خواص عملکردی و فیزکوشیمیایی نشاسته ساگو 

 

 

 

48

 

 

2-5-6-کیفیت نشاسته ساگو 

 

 

 

49

 

 

2-6- پژوهشهای انجام شده روی عصاره آویشن 

 

 

 

49

 

 

2-6-1- تاریخچه آویشن 

 

 

 

50

 

 

2-6-2- مشخصات گیاهشناسی و رده بندی آن 

 

 

 

51

 

 

2-6-3- مواد مؤثره

 

 

 

52

 

 

2-6-4- محلهای بیوسنتز و تجمع اسانس ومونوترین ها

 

 

 

54

 

 

2-7- پژوهشهای انجام شده روی تاثیر پلاستیسایزر

 

 

 

59

 

 

2-8- پژوهشهای انجام شده روی خواص فیزیکوشیمیایی 

 

 

 

62

 

 

2-9- پژوهشهای انجام شده روی خواص مکانیکی 

 

 

 

65

 

 

2-10- پژوهشهای انجام شده روی خواص ضد میکروبی 

 

 

 

فصل سوم: مواد و روشها

 

 

 

70

 

 

3-2- روشها

 

 

 

70

 

 

3-2-1- تهیه عصاره

 

 

 

70

 

 

3-2-2- تهیه فیلم­های خوراكی حاوی عصاره و شاهد 

 

 

 

71

 

 

3-2-3- باكتریهای مورد استفاده و روش نگهداری آنها

 

 

 

71

 

 

3-2-4- تهیه سوسپانسیون میكروبی 5/0 مكفارلند 

 

 

 

71

 

 

3-2-5- بررسی اثر ضدمیكروبی فیلمها

 

 

 

72

 

 

3-2-6- اندازه گیری ضخامت فیلمها

 

 

 

73

 

 

3-2-7- اندازه گیری میزان نفوذپذیری به بخارآب  

 

 

 

74

 

 

3-2-8- اندازه گیری ظرفیت جذب آب    WAC 

 

 

 

74

 

 

3-2-9- اندازه گیری میزان حلالیت در آب  

 

 

 

75

 

 

3-2-10- تعیین رنگ فیلمها

 

 

 

75

 

 

3-2-11- اندازه گیری نفوذپذیری به اکسیژن 

 

 

 

75

 

 

3-2-12- تعیین آزمون طیف نورسنج (درصد عبور و جذب نور مرئی )

 

 

 

75

 

 

3-2-13- بررسی طیفهای FTIR 

 

 

 

75

 

 

3-2-14- ویژگیهای مکانیکی 

 

 

 

76

 

 

3-2-14-1-مقاومت کششی(TS)

 

 

 

77

 

 

3-2-14-2- ازدیاد طول(EL)

 

 

 

77

 

 

3-2-14-3- مدول الاستیکی (EM)

 

 

 

78

 

 

3-2-15- تجزیه وتحلیل آماری 

 

 

 

فصل چهارم: نتایج و بحث  

 

 

 

80

 

 

4-1- تشكیل فیلم­های خوراكی

 

 

 

80

 

 

4-2- خواص ضدمیكروبی فیلم­های خوراكی

 

 

 

82

 

 

4-2-1- تاثیر فیلم نشاسته ساگو حاوی عصاره­متانولی آویشن بر استافیلوكوكوس اورئوس

 

 

 

84

 

 

4-2-2- تاثیر فیلم نشاسته حاوی عصاره متانولی آویشن بر اشرشیاكلی 

 

 

 

84

 

 

4-3- نفوذپذیری فیلمها نسبت به بخارآب  

 

 

 

86

 

 

4-4- میزان ظرفیت جذب آب  

 

 

 

87

 

 

4-5- میزان حلالیت درآب  

 

 

 

88

 

 

4-6- نتایج رنگ فیلمها

 

 

 

90

 

 

4-7- نفوذپذیری نسبت به اکسیژن 

 

 

 

91

 

 

4-8- نتایج آزمون طیف نورسنج(درصد عبور و جذب نور مرئی)

 

 

 

92

 

 

4-9- بررسی طیفهای FTIR 

 

 

 

93

 

 

4-10- میزان مقاومت كششی، درصد ازدیاد طول و مدولا لاستیکی 

 

 

 

93

 

 

4-10-1- مقاومت کششی 

 

 

 

94

 

 

4-10-2- درصد ازدیاد طول 

 

 

 

95

 

 

4-10-3- مدول الاستیکی 

 

 

 

 فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات  

 

 

 

98

 

 

5-1- نتیجه­گیری

 

 

 

100

 

 

5-2- پیشنهادات  

 

 

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...