مقدمه

 

 

3

 

 

 

فصل دوم- بررسی منابع

 

 

 

2-1. خرفه

 

 

6

 

 

 

2-1-1. گیاه­شناسی

 

 

6

 

 

 

2-1-2. ساختار شیمیایی خرفه

 

 

7

 

 

 

2-1-3. ویژگی­های درمانی خرفه

 

 

9

 

 

 

2-2. اکسایش لیپیدها

 

 

10

 

 

 

2-2-1. اکسایش نوری

 

 

10

 

 

 

2-2-2. اکسایش آنزیمی

 

 

11

 

 

 

2-2-3. اکسایش اسیدهای چرب به وسیله آنزیم لیپوکسیژناز

 

 

11

 

 

 

2-2-4. اکسایش خود به خودی

 

 

11

 

 

 

2-3. روش­های اندازه­گیری اکسایش چربی­ها

 

 

12

 

 

 

2-3-1. اندازه­گیری فراورده­های اولیه اکسایش

 

 

13

 

 

 

2-3-1-1. عدد پراکسید (PV)

 

 

13

 

 

 

2-3-1-2. روش تیتراسیون یدومتری

 

 

13

 

 

 

2-3-1-3. کمپلکس یون آهن Ш

 

 

13

پایان نامه و مقاله

 

 

 

 

2-3-1-4. اسپکتروسکوپی مادون قرمز تغییر شکل فوریر (FTIR)

 

 

14

 

 

 

2-3-1-5. دی­ان­ها و تری­ان­های کنژوگه

 

 

14

 

 

 

2-3-2. اندازه­گیری فراورده­های ثانویه اکسایش

 

 

15

 

 

 

2-3-2-1. عدد اسید تیوباربیتوریک (TBA)

 

 

15

 

 

 

2-3-2-2. عدد پارا آنیسیدین (AV)

 

 

15

 

 

 

2-3-2-3. عدد توتوکس یا عدد اکسایش

 

 

16

 

 

 

2-3-2-4. عدد کربونیل (CV)

 

 

16

 

 

 

2-4. آنتی­اکسیدان­های غذایی

 

 

17

 

 

 

2-4-1. آنتی­اکسیدان­های سنتزی

 

 

17

 

 

 

2-4-1-1. بوتیلید هیدروکسی آنیزول (BHA)

 

 

18

 

 

 

2-4-1-2. بوتیلید هیدروکسی تولوئن (BHT)

 

 

18

 

 

 

2-4-1-3. ترشیو بوتیل هیدروکینون (TBHQ)

 

 

19

 

 

 

2-4-1-4. گالات­ها و اسید گالیک

 

 

20

 

 

 

2-4-2. آنتی­اکسیدان­های طبیعی

 

 

20

 

 

 

2-4-2-1. توکوفرول

 

 

22

 

 

 

2-4-2-2. کاروتن

 

 

23

 

 

 

2-4-2-3. اسیدهای فنلی

 

 

24

 

 

 

2-4-2-4. فلاونوئیدها

 

 

25

 

 

 

2-4-2-5. ترپنوئیدها

 

 

26

 

 

 

2-4-2-6. اسید آسکوربیک

 

 

27

 

 

 

2-4-2-7. سزامول

 

 

27

 

 

 

2-4-2-8. گوسیپول

 

 

28

 

 

 

2-4-2-9. فیتات­ها

 

 

28

 

 

 

2-4-3. مکانیسم عمل آنتی­اکسیدان­ها

 

 

28

 

 

 

2-4-4. اندازه­گیری قدرت آنتی­اکسیدانی

 

 

29

 

 

 

2-4-4-1. اندازه­گیری مقادیر کل ترکیبات فنلی

 

 

29

 

 

 

2-4-4-2. روش مهار رادیکال آزاد DPPH

 

 

29

 

 

 

2-4-4-3. ظرفیت آنتی­اکسیدانی معادل ترولکس (TEAC)

 

 

30

 

 

 

2-4-4-4. ظرفیت جذب رادیکال اکسیژن (ORAC)

 

 

30

 

 

 

2-4-4-5. قدرت آنتی­اکسیدانی احیاء آهن III

 

 

30

 

 

 

2-4-4-6. بی­رنگ شدن بتا کاروتن

 

 

31

 

 

 

2-4-4-7. روش نگهداری در گرمخانه (آون)

 

 

31

 

 

 

2-5. استخراج عصاره­های گیاهی

 

 

31

 

 

 

2-6. سینتیک واکنش­های اکسایشی

 

 

32

 

 

 

فصل سوم- مواد و روش­ها

 

 

 

3-1. مواد اولیه

 

 

35

 

 

 

3-2. استخراج روغن

 

 

35

 

 

 

3-3. استخراج عصاره

 

 

35

 

 

 

3-4. آزمون­ها

 

 

36

 

 

 

3-4-1. ساختار اسید چرب

 

 

36

 

 

 

3-4-2. عدد یدی

 

 

36

 

 

 

3-4-3. عدد صابونی

 

 

36

 

 

 

3-4-3-1. تهیه پتاس الکی

 

 

36

 

 

 

3-4-4. ترکیبات استرولی

 

 

37

 

 

 

3-4-4-1. اندازه­گیری نمونه

 

 

37

 

 

 

3-4-4-2. آماده سازی ستون اکسید آلومینیوم

 

 

37

 

 

 

3-4-4-3. استخراج مواد غیرقابل صابونی

 

 

37

 

 

 

3-4-4-4. کروماتوگرافی لایه نازک

 

 

37

 

 

 

3-4-4-5. جداسازی استرول

 

 

38

 

 

 

3-4-4-6. آماده­سازی استرول تری متیل سیلیل اتر

 

 

38

 

 

 

3-4-4-7. شناسایی استرول­ها

 

 

38

 

 

 

3-4-4-8. ترکیب استرول

 

 

38

 

 

 

3-4-4-9. تعیین میزان استرول

 

 

39

 

 

 

3-4-5. ترکیبات توکوفرولی

 

 

39

 

 

 

3-4-5-1. آماده­سازی محلول­های کالیبراسیون ذخیره

 

 

39

 

 

 

3-4-5-2. آماده­سازی محلول استاندارد

 

 

39

 

 

 

3-4-5-3. آماده­سازی محلول آزمون

 

 

40

 

 

 

3-4-6. ترکیبات مومی

 

 

40

 

 

 

3-4-7. وزن مخصوص

 

 

41

 

 

 

3-4-8. گرانروی دینامیکی

 

 

41

 

 

 

3-4-9. ضریب شکست

 

 

41

 

 

 

3-4-10. عدد پراکسید

 

 

41

 

 

 

3-4-10-1. ترسیم منحنی کالیبراسیون

 

 

41

 

 

 

3-4-10-2. تهیه محلول استاندارد آهن Ш

 

 

42

 

 

 

3-4-10-3. تهیه محلول تیوسیونات آمونیوم

 

 

42

 

 

 

3-4-10-4. تهیه محلول آهن п

 

 

43

 

 

 

3-4-10-5. اندازه­گیری عدد پراکسید نمونه روغن

 

 

43

 

 

 

3-4-11. عدد اسیدی

 

 

43

 

 

 

3-4-12. مقدار کل ترکیبات قطبی (TPC)

 

 

44

 

 

 

3-4-13. شاخص پایداری اکسایشی (OSI)

 

 

44

 

 

 

3-4-14. ترکیبات فنلی

 

 

45

 

 

 

3-4-14-1. ترسیم منحنی کالیبراسیون

 

 

45

 

 

 

3-4-14-2. اندازه­گیری ترکیبات فنلی عصاره

 

 

45

 

 

 

3-4-15. آزمون DPPH

 

 

46

 

 

 

3-4-15-1. ترسیم منحنی کالیبراسیون BHT

 

 

46

 

 

 

3-4-15-2. تعیین فعالیت آنتی رادیکالی عصاره

 

 

46

 

 

 

3-4-16. عدد اسید تیوباربیتوریک

 

 

47

 

 

 

3-4-17. عدد صابونی ناشونده

 

 

47

 

 

 

3-4-18. رنگ

 

 

49

 

 

 

3-4-19. آزمون گرمخانه گذاری

 

 

49

 

 

 

3-6. تجزیه و تحلیل آماری

 

 

50

 

 

 

فصل چهارم- نتایج و بحث

 

 

 

4-1. درصد استخراج روغن از بذر خرفه

 

 

52

 

 

 

4-2. ویژگی­های فیزیکوشیمیایی روغن بذر خرفه

 

 

52

 

 

 

4-2-1. ساختار اسید چرب

 

 

52

 

 

 

4-2-2. وزن مخصوص

 

 

56

 

 

 

4-2-3. شاخص رنگ

 

 

57

 

 

 

4-2-4. ضریب شکست

 

 

58

 

 

 

4-2-5. گرانروی

 

 

59

 

 

 

4-2-6. عدد اسیدی

 

 

60

 

 

 

4-2-7. عدد پراکسید

 

 

60

 

 

 

4-2-8. عدد یدی

 

 

62

 

 

 

4-2-9. عدد صابونی

 

 

63

 

 

 

4-2-10. مواد صابونی­ناشونده

 

 

64

 

 

 

4-2-11. ترکیبات استرولی

 

 

64

 

 

 

4-2-12. توکوفرول

 

 

65

 

 

 

4-2-13. موم

 

 

66

 

 

 

4-2-14. شاخص پایداری اکسایشی

 

 

66

 

 

 

4-2-15. ترکیبات قطبی کل

 

 

67

 

 

 

4-3. قدرت مهار کنندگی رادیکال آزاد DPPH

 

 

67

 

 

 

4-4. ترکیبات فنلی

 

 

71

 

 

 

4-5. آزمون گرمخانه گذاری

 

 

73

 

 

 

4-5-1. عدد پراکسید

 

 

73

 

 

 

4-5-2. عدد اسید تیوباربیتوریک.

 

 

77

 

 

 

4-6. پارامترهای سینتیکی واکنش اکسایش روغن دانه خرفه

 

 

80

 

 

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...