دانلود مقاله-پروژه و پایان نامه – قسمت 6 – 1 |
![]() |
“
-
- روش تجزیه و تحلیل داده ها
روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است. توصیفی به این دلیل که هدف آن توصیف کردن شرایط یا پدیدههای مورد بررسی است و برای شناخت بیشتر شرایط موجود میباشد و همبستگی به دلیل اینکه در این تحقیق رابطه بین متغیرها مورد نظر است . تحقیق حاضر به بررسی روابط بین متغیرها پرداخته و در پی اثبات وجود این رابطه در شرایط کنونی بر اساس داده های تاریخی میباشد.بنابرین میتوان آن را از نوع پس رویدادی طبقهبندی نمود. در اینگونه تحقیقات، محقق به بررسی علت و معلول (متغیر وابسته و متغیر مستقل) پس از وقوع میپردازد.در این تحقیقات بین متغیرها یک رابطه آماری وجود دارد که هدف بررسی این رابطه میباشد . همچنین متغیرها قابل دستکاری نیستند.در تحلیل داده های این تحقیق آزمون رگرسیون چند متغیره به روش کمترین مربعات و با بهره گرفتن از نرمافزار spss به عمل آمد. بنابرین ابتدا متغیرهای تحقیق محاسبه سپس در ستونهای excel گردآوری میگردد.آنگاه با توجه به مدل آزمون فرضیات تحقیق، آزمونهای رگرسیون انجام میشود .
-
- خلاصه مطالب فصل اول
در این فصل ضمن ذکر مقدمهای بر موضوع تحقیق، به بیان مسئله و پرسش اصلی پرداخته و پس از آن اهداف تحقیق، اهمیت و ضرورت انجام آن مورد بررسی قرار گرفت. سپس با توجه به فرضیههای بیانشده تعریف عملیاتی متغیرهای مورد استفاده، ارائه شد.در ادامه مطالب ارائه شده این فصل، مروری بر روششناسی تحقیق ، دوره زمانی، جامعه آماری و نحوه انتخاب آزمودنیها صورت گرفت. بعلاوه ضمن ارائه روش ابزارهای مورد استفاده جهت جمع آوری، تجزیه و تحلیل دادها، تعریفی از مفاهیم و واژگان تخصصی به صورت عملیاتی ارائه شد. با توجه به ساختار کلی ،در فصل دوم مبانی نظری تحقیق و پیشینه مطالعات انجامشده در این حوزه از پژوهش تشریح شده است.
فصل دوم
مروری بر ادبیات تحقیق
مقدمه
سرمایهگذاری یکی از عوامل مهم توسعه است. سرمایهگذاری نیازمند برنامهریزی است. برنامهریزی، امکان بهرهبرداری مناسب از فرصتهای موجود را فراهم میآورد. برای افزایش اثربخشی برنامهریزی باید توانایی پیشبینی صحیح و مستمر را بهبود بخشید. پیشبینی عنصر کلیدی در تصمیم- گیریهای اقتصادی است.
سرمایهگذاران، اعتباردهندگان، مدیریت و سایر اشخاص در تصمیمگیریهای اقتصادی متکی به پیشبینی و انتظارات هستند. همچنین توجه به بودجه سالانه شرکت، پیشبینی تولید، فروش و سود هر سهم آن و کنترل بودجه در گزارشهای میاندورهای و میزان تحقق پیشبینیها، در تغییرات قیمت سهام تأثیر بسزایی دارد. شاید بتوان مهمترین عامل تأثیرگذار بر قیمت سهام را در پیشبینی سود هر سهم جستجو کرد. مهمترین منبع اطلاعاتی سرمایهگذاران، اعتباردهندگان و سایر استفاده کنندگان از اطلاعات شرکتها پیشبینیهای سود ارائه شده توسط آن ها در فواصل زمانی معین است.
بدون تردید یکی از مهمترین تحولات هزاره سوم در جهان کسبوکار را باید در ارتقاء جایگاه هیئتمدیره و بازاندیشی در نقشها، مسئولیتها و وظایف امروزی آن ها مشاهده نمود. علیرغم اهمیت این مسئله متأسفانه بسیاری از شرکتها و سازمانهای ایرانی از این مسئله غافل بوده و هزینه های زیادی را تاکنون متحمل گردیدهاند(غفاری، ۱۳۸۹).
در این فصل بر مبنای چارچوب نظری اشارهشده در فصل گذشته، به مرور ادبیات تحقیق و هم چنین مطالعات انجامگرفته پیرامون موضوع تحقیق در خارج و داخل ایران خواهیم پرداخت.
۲-۲ بازیگران عرصه حاکمیت شرکتی
مبحث حاکمیت شرکتی چگونگی نحوه ی برخورد مدیران با سرمایه گذاران و همچنین چگونگی اداره شرکت را بیان می کند. ما در این پژوهش به دنبال بررسی رابطه بین مدیریت سود و پیشبینی سود ارائه شده توسط مدیریت می باشیم، که هر چقدر ساختار حاکمیت شرکتی قوی تر باشد عناصر مدیریت سود با دقت و کیفیت بیشتری مطرح می شود، و در نهایت سود پیشبینی شده حاوی خطای کمتری میباشد.
بازیگران شرکتی را میتوان در سه دسته بازیگران داخلی، بازیگران خارجی و هیئتمدیرهها تقسیمبندی نمود. البته در برخی تقسیمبندیها نیز میتوان اعضای غیر موظف هیئتمدیره را از جمع بازیگران خارجی و اعضای اجرایی هیئتمدیره را، از جمله بازیگران داخلی شرکت برشمرد. در تقسیمبندی دیگر، اینگونه بازیگران را میتوان به سرمایهگذاران، تأمینکنندگان منابع انسانی مورد نیاز و اعضای تیمهای مدیریت شرکتی تفکیک نمود (آگوایرلا و جکسون،۲۰۰۳، ۸۹)[۳۴] .
بر اساس تقسیمبندی اول، بازیگران داخلی را میتوان شامل کسانی دانست که تصمیمات شرکتی را اتخاذ نموده و به اجرا درمیآورند، در حالی که بازیگران خارجی کسانی هستند (حقیقی یا حقوقی) که سعی در اعمال نفوذ و کنترل بر تصمیمات شرکت را دارند (مینتز برگ،۱۹۸۳، ۱۵۹)[۳۵]. از این رو مدیران و کارکنان درون شرکت را میتوان به عنوان بازیگران داخلی و سهامداران، تأمینکنندگان، مشتریان، نهادهای دولتی و قانونی و … را تحت عنوان بازیگران خارجی معرفی نمود. هیئتمدیرهها را نیز میتوان به عنوان گروه سومی مدنظر قرارداد که بعضاً به جهت آن که میتوانند هم در قالب بازیگران داخلی و تحت عنوان دسته بازیگران خارجی قرار گیرند مستقل از دسته دیگر تعریف نمود (غفاری، ۱۳۸۹،۱۴۷).
-
-
- هیئتمدیرهها
-
هیئتمدیرهها یکی از ارکان حاکمیت در شرکتهای امروزی به شمار میروند که اغلب از آن ها به عنوان اهرم اجرایی اصول حاکمیتی شرکت و مسئول نظارت و سیاستگذاری در شرکتها یاد میشود (هیوز،۲۰۰۷،۱۴۸)[۳۶]. اعضای هیئتمدیره اغلب توسط مالکان سهام انتخاب میشوند، در حالی که در برخی سیستمهای حاکمیتی نوین، مجموعه نظرات کارکنان، نهادهای دولتی، سرمایهگذاران و عرضهکنندگان نیز در انتخاب آنان تاثیرگذار است.
هیئتمدیرهها غالباً گروهی از افرادند که حق نظارت، کنترل، سیاستگذاریهای کلان و حاکمیت بر یک شرکت را در اختیار دارند (هلمز، ۲۰۰۵،۱۹۶)[۳۷]. این مجموعه از افراد (در قالب یک تیم کاری اثربخش) میبایست سلامت شرکتی را در حوزه های متنوعی همچون عملکرد مالی مناسب شرکت، قانونی بودن فعالیتها، تناسب فرایندها و اقدامات صورت پذیرفته شرکت با اهداف راهبردی شرکت، تضمین نمایند.
۲-۲-۲ روند تغییرات نقش هیئتمدیره
“
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1401-09-18] [ 04:27:00 ق.ظ ]
|