پایان نامه ارشد رشته هنر: بررسی کتابهای دروس کارگاهی و سرفصل های ارائه شده برای رشته گرافیک رایانه … |
![]() |
به عبارات دیگر سطح نازل کیفیت مهارتی هنرجویان و ناآشنایی با مهارت های مورد نیاز امروز در بازار کار و همچنین نا آگاهی هنرجو از مفاهیم هنری و گرافیکی نقایص موجود را اثبات می کند .
سوالات پژوهش:
1- آیا سرفصل های رشته ی گرافیک رایانه ای با عناوین کتب درسی تناسب دارند؟
2- آیا برنامه ریزی درسی و محتوای درسی ارائه شده برای هنرجو با منابع آزمون کنکور متناسب است؟
3- آیا سرفصل های در نظر گرفته شده تمامی نیازهای هنر جویان را در بازار کار تأمین می کند؟
فرضیه ها:
1- برخی از سرفصل های در نظر گرفته شده برای رشته گرافیک رایانه ای، فاقد منبع یا کتب تدوین شده و مخصوص برای این رشته می باشند.
2- منابع و کتب درسی ارائه شده در هنرستان های کاردانش برای رشته گرافیک رایانه ای با منابع آزمون کنکورسراسری، کنکور فنی و حرفه ای و همچنین با آزمون های پودمانی تناسب ندارد و هنر جو مجبوراست برای ادامه تحصیل کتب درسی رشته گرافیک (فنی و حرفه ای)را مطالعه کند .
3- سرفصل های در نظر گرفته شده برای این رشته نیازهای هنرجو را در بازارکار پاسخ نمی دهد.
1-1- آموزش هنر
زمانی كه بحث آموزش هنر مطرح میشود، میتوان آن را بهصورت دو عامل مستقل در نظر گرفت: یكی مقولهی هنر و دیگری مقولهی آموزش. به عبارت دیگر، میتوانیم بر اساس تعریف هر یك از این عاملها بهصورت جداگانه، چشماندازی از آموزش هنر را ترسیم كنیم. البته درنهایت نیز باید خط كلی را مشخص كنیم. زیرا به آموزش هنر میتوان از جنبههای مختلفی چون آموزش كودك، نوجوان و بزرگسال و یا جنبهی درمانی، یا با تأكید بر تكنیك و غیره نگاه كرد.
در اكثر كشورهای دنیا، زمانی كه این موضوع مطرح میشود، بر اساس شرایط فرهنگی حاكم بر آن جامعه و دورنمای نیازها و خواستههایشان، برنامهای خاص تدوین میشود. البته در آن جوامع، هنر نه به عنوان یك درس بلكه به عنوان یك نگرش مورد ارزیابی قرار میگیرد و چه بسا كه در اكثر مواقع به عنوان یك شاخهی اصلی و مجزا از سایر دروس در نظر گرفته میشود. در آن جوامع، هدف آن است كه با آموزش هنر یك نگرش و زبان ارتباطی در هنرجو شكل میگیرد.
آنچه در تعریفآموزش هنر مطرح میشود، عواملی استكه بر اساس معیارهای آموزشدهنده و آموزشگیرنده دستهبندی میشود. بیشك، ما در هیچ زمینهی هنری نمیتوانیم تعریفی دقیق و مطلق ارائه دهیم، امّا مسلماً یكی از اهداف اصلی هنر، آموزش نوعی دیگر از دیدن است.
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-10-10] [ 03:32:00 ب.ظ ]
|