1-3-1عملیات کاشت ذرت… 13

 

2-3-1 زمان کاشت ذرت… 13

 

3-3-1 فاصله کاشت… 13

 

4-3-1 عمق کاشت… 13

 

4-1 عملیات داشت… 14

 

1-4-1کولتیواتور ودندانه زدن. 14

 

2-4-1 کنترل علف های هرز. 14

 

3-4-1- آبیاری.. 114

 

4-4-1 کوددهی.. 15

 

5-1 برداشت… 15

 

فصل دوم بررسی منابع. 16

 

1-2پیش تیمار بذر. 16

 

1-1-2تاثیر پیش تیمار بذر بر جوانه زنی واستقرار اولیه گیاهچه. 18

 

2-1-2 تاثیر پیش تیمار بذر برافزایش دانه محصول و بیوماس. 18

 

3-1-2پیش‌تیمار بذر وزودرسی.. 19

 

4-1-2 نقش پیش تیمار بذردر بهبود رفتار جوانه زنی تحت شرایط تنشهای محیطی.. 20

 

5-1-2 تاثیر پیش تیمار بذر بر بهبود وکارایی مصرف آب… 20

 

6-1-2 تاثیر پیش تیمار بذربرکاهش خسارت ناشی از عوامل بیماریزا. 21

 

2-2 انواع پیش تیمار. 21

 

1-2-2 هیدروپرایمینگ… 21

 

2-2-2 اسموپرایمینگ… 21

 

3-2-2 هالوپرایمینگ… 21

 

4-2-2 ماتریکوپرایمینگ… 21

 

5-2-2 ترموپرایمینگ… 21

 

6-2-2 هورموپرایمینگ… 21

 

7-2-2 بیو پرایمینگ… 21

 

3-2 پیش تیمار ذرت… 25

 

4-2 اثرات مفید و محاسن پرایمینگ… 26

 

1-4-2 اثر بر جوانه زنی واستقرار گیاهچه. 26

 

2-4-2 اثر بر سنتز پروتیئین ها 28

 

3-4-2 اثر بر سنتزاسید نوکلئیک. 28

 

4-4-2 اثر بر تقسیم سلولی.. 29

 

5-4-2 اثر بر نفوذپذیری غشاء. 29

 

6-4-2 افزایش مقاومت گیاه در برابر تنش ها 30

 

7-4-2 اثر بر خواب بذر. 31

 

8-4-2 اثر بر وقایع ترمیم و فساد بذر. 31

 

5-2 جنبه های منفی پرایمینگ… 32

 

6-2 تنش شوری.. 33

 

7-2 وضعیت خاک های شور در جهان. 34

 

8-2 خاکهای شور در ایران. 34

 

9-2 طبقه بندی خاک های شور 35

 

1-9-2- خاک های شور. 35

 

2-9-2 خاکهای سدیمی.. 35

 

3-9-2 خاک های شور- سدیمی.. 36

 

10-2 طبقه بندی گیاهان براساس واکنش آنها به شوری.. 36

 

11-2 اثرات ظاهری تنش شوری بر گیاه 37

 

12-2 اثرات فیزیولوژیک تنش شوری برگیاه 39

 

1-12-2 تنش اسمزی ناشی از تنش شوری.. 39

 

2-12-2- تنش سمییت یونی ناشی از شوری.. 40

 

3-12-2 تنش عناصرغذایی ناشی از شوری.. 40

 

13-2 معیارهای تحمل نسبت به شوری.. 41

 

14-2 روشهای ارزیابی تحمل به شوری گیاهان. 41

 

15-2 مقاومت گیاهان در برابر شوری.. 42

پایان نامه و مقاله

 

 

16-2 سازوکارهای مقاوم به شوری.. 42

 

17-2 تحقیقات انجام شده در رابطه با شوری در گیاهان زراعی.. 43

 

1-17-2 جوانه زنی 43

 

2-17-2 رشد رویشی.. 46

 

3-17-2 غلظت پروتئین کل.. 48

 

4-17-2 عملکرد دانه و محتوی روغن.. 49

 

فصل سوم:مواد و روش ها 51

 

1-3 تاریخ و موقعیت جغرافیایی و وضعیت اقلیمی محل اجرای آزمایش… 51

 

2-3 طرح آزمایشی.. 52

 

3-3 روش کار در آزمایشگاه 52

 

4-3 اسمو پرایمینگ با پلی اتیلن گلیکول. 53

 

5-3 روش کار در گلخانه. 54    

 

6-3 روش آماری تجزیه وتحلیل داده ها. 56

 

فصل چهارم:نتایج و بحث… 57

 

1-4 آزمایشگاه 57

 

1-1-4 درصد جوانه زنی.. 57

 

2-1-4 سرعت جوانه زنی.. 57

 

3-1-4 وزن تر وخشک ریشه چه. 59

 

4-1-4 طول ریشه چه. 60

 

5-1-4- وزن تر و خشک کلئوپتیل.. 62

 

6-1-4 طول کلئوپتیل.. 63

 

7-1-4 وزن تر وخشک گیاهچه. 63

 

8-1-4 طول گیاهچه 64

 

9-1-4 بنیه بذر 68

 

10-1-4 ضریب آلومتری.. 69

 

11-1-4 نسبت وزن خشک ریشه چه به وزن خشک کلئوپتیل.. 70

 

2-4 گلخانه. 74

 

1-2-4 وزن تر و خشک ریشه. 74

 

2-2-4 وزن تر و خشک ساقه. 74

 

3-2-4 وزن تر و خشک برگ… 75

 

4-2-4- ارتفاع بوته. 78

 

5-2-4 طول و عرض برگ… 78

 

6-2-4 کلروفیلa وb. 79

 

7-2-4 کارتنوئید. 80

 

فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات… 83

 

1-5 نتیجه. 83

 

2-5 پیشنهادات… 84

 

فصل ششم: منابع مورد استفاده 85

 

فهرست جداول

 

عنوان                                                        صفحه

 

جدول 1-4 نتایج تجزیه واریانس در شرایط آزمایشگاه 66

 

جدول 2-4 مقایسه میانگین ها در شرایط آزمایشگاه 67

 

ادامه جدول 1-4 نتایج تجزیه واریانس در شرایط آزمایشگاه 71

 

ادامه جدول 2-4 مقایسه میانگین ها در شرایط آزمایشگاه 72

 

جدول 3-4 نتایج تجزیه واریانس درشرایط گلخانه. 76

 

جدول 4-4 مقایسه میانگین ها در شرایط گلخانه… 77

 

ادامه جدول3-4 نتایج تجزیه واریانس در شرایط گلخانه. 81

 

ادامه جدول 4-4 مقایسه میانگین ها در شرایط گلخانه. 882

 

جدول1-3 خلاصه آمار هواشناسی شهرستان شاهرود در طول فصل رشد ذرت درسال1391. 51

 

بررسی اثرات پیش تیمار بذر بر مولفه های جوانه زنی و رشد گیاهچه ذرت در شرایط تنش شوری

 

چکیده

 

به منظوربررسی اثرات پیش تیمار بذر بر مو لفه های جوانه زنی و رشد گیاهچه ذرت تحت شرایط تنش شوری آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار به صورت آزمایشگاهی و گلدانی در سال 91- 90 در آزمایشگاه و گلخانه مرکز آموزش کشاورزی شاهرود انجام شد. فاکتور اول شامل 4 سطح شوری صفر(شاهد)،3 ،6، 9 دسی زیمنس برمتر مربع و فاکتور دوم شامل پیش ‌تیمار پلی اتیلن گلایکول1470000در چهار سطح صفر(شاهد)، 100، 200 و 400 گرم در لیتربود. نتایج حاصل از بررسی های آزمایشگاهی نشان دادند که اثر شوری بردرصد جوانه زنی و وزن خشک کلئوپتیل در سطح 5 درصد وبرصفات سرعت جوانه زنی، وزن تر و خشک و طول ریشه چه و وزن تر کلئوپتیل و طول کلئوپتیل، وزن تر و خشک و طول گیاهچه، سرعت رشد گیاهچه، بنیه بذر،ضریب آلومتری و نسبت وزن خشک ریشه چه به کلئو پتیل در سطح یک درصدمعنی داربود. همچنین اثر پلی اتیلن گلایکول برصفات سرعت جوانه زنی، وزن تر و خشک و طول ریشه چه و وزن تر و خشک و طول کلئوپتیل، وزن تر و خشک و طول گیاهچه، سرعت رشد گیاهچه، بنیه بذر،ضریب آلومتری و نسبت وزن خشک ریشه چه به کلئو پتیل در سطح یک درصدمعنی دار بود. اثرمتقابل بین شوری و پلی اتیلن گلایکول برسرعت جوانه زنی در سطح 5 درصد و برطول ریشه چه،وزن خشک گیاهچه، طول گیاهچه ، بنیه بذر، ضریب آلومتری در سطح یک درصد معنی دارشد. نتایج حاصل از آزمایشات گلخانه ای نشان دادکه اثر شوری بروزن تر و خشک برگ، عرض برگ، کلروفیلa در سطح 5 درصد معنی دار بود و بروزن تر وخشک ریشه، وزن تر وخشک ساقه، ارتفاع بوته، طول برگ، کلروفیل b ،کارتنوئید در سطح یک درصد معنی دارشد. اثر پلی اتیلن گلایکول بر کلروفیل a در سطح 5 درصد معنی دار بودو بروزن تر و خشک ریشه، وزن تر و خشک برگ، وزن تر وخشک ساقه، ارتفاع بوته، طول برگ،عرض برگ، کلروفیل b،کارتنوئید در سطح یک درصد معنی دارشد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که پیش تیمار بذر بامحلول 100 گرم درلیتر پلی اتیلن گلایکول 1470000باعث بهبود مولفه های جوانه زنی و رشد گیاهچه ذرت شد.

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...