چکیده………………………………………………………………………………………………………..

 

 

د

 

 

 

 

فهرست مطالب……………………………………………………………………………………………..

 

 

ه

 

 

 

 

فهرست جدول­ها …………………………………………………………………………………………..

 

 

ی

 

 

 

 

فهرست شکل­ها…………………………………………………………………………………………….

 

 

ل

 

 

 

 

فصل اول

 

 

 

 

 

 

 

1-1-مقدمه………………………………………………………………………………………………….

 

 

2

 

 

 

 

فصل دوم

 

 

 

 

2-1- آشنایی با سیمای استان ایلام……………………………………………………….……………

 

 

5

 

 

 

 

2-1-1- آب و هوای استان ایلام……………………………………………………..…….…………

 

 

5

 

 

 

 

2-2- جایگاه تاریخی نخود………………………………………………………………………..……

 

 

6

 

 

 

 

2-3- اهمیت و جایگاه نخود در جهان و ایران…………………………………..…………………

 

 

6

 

 

 

 

2-4- گیاه­شناسی نخود…………………………………………………………..………………………

 

 

7

 

 

 

 

2-4-1- انواع نخود……………………………………………………..……..…………………………

 

 

7

 

 

 

 

2-4-2- ارزش غذایی دانه نخود………………………………………………………………………

 

 

8

 

مقالات و پایان نامه ارشد

 

 

 

 

2-5- موقعیت زراعی نخود در استان ایلام……………………………………………………..……

 

 

8

 

 

 

 

2-6- بیماری­های نخود……………………………………………………………………….…….……

 

 

8

 

 

 

 

2-6-1- بیماری پژمردگی فوزاریومی نخود………………………………………………..………

 

 

9

 

 

 

 

2-6-2- جنس فوزاریوم …………………………………………………………………………………

 

 

10

 

 

 

 

2-6-2-1- طبقه­بندی فوزاریوم………………………………………..………………………………

 

 

10

 

 

 

 

2-6-2-2- نامگذاری و طبقه­بندی…………………………………………….………………………

 

 

11

 

 

 

 

2-6-2-3- مرحله زادآوری جنسی……………………………………………………………………

 

 

11

 

 

 

 

2-6-2-4- مرحله غیرجنسی……………………………………………………………………………

 

 

11

 

 

 

 

2-6-3- همه­گیری بیماری………………………………………………………………………………

 

 

12

 

 

 

 

2-6-3-1- علائم بیماری………………………………………………………………………………..

 

 

12

 

 

 

 

2-6-3-2- چرخه بیماری………………………………………….……………………………………

 

 

13

 

 

 

 

2-6-3-3- شرایط محیطی………………………………………………………………………………

 

 

14

 

 

 

 

2-6-3-4- گسترش بیماری………………………………………….…………………………………

 

 

14

 

 

 

 

2-7- روش­های کنترل بیماری پوسیدگی ریشه نخود……………………………………………

 

 

15

 

 

 

 

2-7-1- روش زراعی……………………………………………………….……………………………

 

 

15

 

 

 

 

2-7-2- روش شیمیایی………………………………………………..…………………………………

 

 

15

 

 

 

 

2-7-3- مبارزه بیولوژیکی………………………………………………………………………………

 

 

15

 

 

 

 

2-7-4- ارقام مقاوم……………….………………………………………………………………………

 

 

15

 

 

 

 

2-8- تنوع بیماری­زایی و تنوع ژنتیکی .Fusarium ssp…………………………………………

 

 

16

 

 

 

 

2-8-1- بررسی تنوع ژنتیکی F. oxysporum با استفاده از نشانگرهای ……………..SSR

 

 

17

 

 

 

 

فصل سوم   

 

 

 

 

 

 

 

3-1- نمونه­برداری…………………………………………………………………………………………

 

 

24

 

 

 

 

3-2- جداسازی قارچ عامل بیماری از بافت­های گیاهی آلوده…………………………………

 

 

32

 

 

 

 

3-3- محیط کشت­های مورد استفاده…………………………………………………………………

 

 

32

 

 

 

 

3-3-1- محیط کشت­های جداسازی…………………………………………………………………

 

 

32

 

 

 

 

3-3-1-1- محیط کشت سیب­زمینی- دکستروز- آگار…………………………………………

 

 

32

 

 

 

 

3-3-1-2- محیط کشت پپتون- پنتاکلرونیتروبنزن- آگار………………………………………

 

 

33

 

 

 

 

3-3-2- محیط کشت­های خالص­سازی………………………………………..……………………

 

 

34

 

 

 

 

3-3-2-1- محیط کشت آب- آگار……………………………….…………………………………

 

 

34

 

 

 

 

3-3-3- محیط کشت­های شناسایی……………………………………………………………………

 

 

34

 

 

 

 

3-3-3-1- محیط کشت برگ میخک- آگار…………………………………..…………………

 

 

34

 

 

 

 

3-3-3-2- محیط کشت مواد غذایی خاص…………………..……………………………………

 

 

35

 

 

 

 

3-4- شناسایی قارچ عامل بیماری…………………………..…………………………………………

 

 

35

 

 

 

 

3-5- تهیه کشت خالص و نگهداری جدایه­ها………………………………………………………

 

 

36

 

 

 

 

3-5-1- روش تک اسپور کردن ………………………………………………………………………

 

 

36

 

 

 

 

3-5-2- روش نوک­هیف……………………………………………………….………………………

 

 

36

 

 

 

 

3-5-3- نگهداری کشت خالص قارچ……………………….………………………………………

 

 

37

 

 

 

 

3-6- محلول­های رنگی مورد استفاده برای رنگ­آمیزی و مشاهده­ی قارچ…………………

 

 

37

 

 

 

 

3-6-1- محلول اریتروزین………………………………………………………………………………

 

 

37

 

 

 

 

3-6-2- محلول آبی پنبه در آب………………………………………………………………………

 

 

37

 

 

 

 

3-7- بررسی آزمون بیماری­زایی در گلخانه………………..………………………………………

 

 

38

 

 

 

 

3-8- آزمایش­های مولکولی……………………………………………….…..………………………

 

 

38

 

 

 

 

3-8-1- استخراج DNA ……………………………………………………………………….………

 

 

38

 

 

 

 

3-8-1-1- مراحل استخراج DNA …………………………………………..………………………

 

 

39

 

 

 

 

3-8-2- بررسی کیفیت استخراج………………………………………………………………………

 

 

40

 

 

 

 

3-9- بررسی تنوع ژنتیکی جدایه­ با کمک نشانگرهای SSR……………………………..……

 

 

41

 

 

 

 

3-10- تجزیه و تحلیل داده­ها ………………………………………………….………………………

 

 

43

 

 

 

 

فصل چهارم

 

 

 

 

 

 

 

4-1- نتایج جداسازی جدایه­ها………………………………………….………………………………

 

 

45

 

 

 

 

4-1-1- مشخصات قارچ در محیط کشت PDA…………………….……………………………

 

 

45

 

 

 

 

4-2- آزمون بیماری­زایی………………..………………………………………………………………

 

 

46

 

 

 

 

4-3- نتایج تجزیه و تحلیل داده­های مولکولی……………………………………………..………

 

 

47

 

 

 

 

4-3-1- توزیع فراوانی آلل­ها در جمعیت­ها و جایگاه­های ریزماهواره……………….………

 

 

47

 

 

 

 

-3-2- ویژگی آغازگرهای استفاده شده برای جدایه­ها………………….………………………

 

 

48

 

 

 

 

4-3-3- آزمون مانتل………………………………………..……………………………………………

 

 

51

 

 

 

 

4-3-4- گروه­بندی جدایه­های F. oxysporum……………………..……………………………

 

 

52

 

 

 

 

4-3-5- تجزیه به مختصات اصلی در جدایه­های F. oxysporum مورد مطالعه………..…

 

 

55

 

 

 

 

4-4- تنوع ژنتیکی جمعیت­ها……………………………………………………..……………………

 

 

57

 

 

 

 

4-4-1- اطلاعات تنوع ژنتیکی پنج جایگاه SSR برای جمعیت­ها……………….……………

 

 

57

 

 

 

 

4-4-2- درصد چندشکلی در جمعیت­های مورد مطالعه…………………………………………

 

 

58

 

 

 

 

4-4-3- بررسی فاصله ژنتیکی و شباهت ژنتیکی در جمعیت­ها………………………..………

 

 

58

 

 

 

 

4-4-5- بررسی میزان جریان ژنی در جمعیت­ها……………………………………………………

 

 

60

 

 

 

 

4-4-6- تجزیه به مختصات اصلی و رسم بای­پلات بر اساس نشانگر SSR…………………

 

 

60

 

 

 

 

4-4-7- تجزیه واریانس مولکولی………………………………………………….…………………

 

 

61

 

 

 

 

4-5- بحث…………………………………………………………………………….……………………

 

 

62

 

 

 

 

4-5-1- نتیجه­گیری کلی……………………………..…..……………………….……………………

 

 

65

 

 

 

 

4-7- پیشنهادات……………………………………………………………..….…………………………

 

 

66

 

 

 

 

فهرست منابع……………………………………………………………………………………..…………

 

 

67

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ی نوشته‌ها


 
 
 
tbody>