پایان نامه: تعیین ارزش غذایی و قابلیت هضم سه گونه مرتعی خلر(Lathyrus sativa)، قدومه(Alyssum inflatum) و گونه (Carex comans … |
3-1- مواد وروشها 43
3-1-1- نمونهبرداری.. 43
3-1-2- مشخصات گیاهشناسی گونههای مرتعی مطالعه شده. 43
3-1-2-1- گونه مرتعی خلر(Lathyrus sativa ). 43
3-1-2-2- گونه مرتعی قدومه(Alyssum inflatum). 44
3-1-2-3- گونه مرتعی گونه آبدوست (Carex comans (. 44
3-1-3- تجزیه شیمیایی نمونهها 44
3-1-4 – دام مورد استفاده و نحوه آمادهسازی دام. 46
3-1-5- جایگاه حیوانات و مکان انجام آزمایش… 47
3-1-6- روش کیسه نایلونی.. 48
3-1-6-1- عملیات انجام شده پس از خروج کیسهها از داخل شکمبه. 49
3-1-7- روش تولید گاز. 50
3-1-7-1- مواد و دستگاههای لازم برای انجام آزمون گاز. 51
3-1-7-2- حیوان دهنده مایع شکمبه و ابزار گرفتن و آمادهسازی مایع شکمبه. 51
3-1-7-3-آماده سازی دستگاه. 52
3-1-7-4-آماده سازی خوراک… 53
3-1-7-5-آمادهسازی محلولها 53
3-1-7-6- آزمون گاز. 54
3-1-7-7- محاسبه پارامترهای هضم پذیری.. 55
3-1-8- روش طیف سنجی مادون قرمزنزدیک انعکاسی(NIRS). 56
3-1-8-1- تعیین شاخص های کیفیت با طیف سنجی مادون قرمزنزدیک… 56
3-1-8-2- جست و جوی اتوماتیک فیلترها 56
3-1-8-3- تعیین معادلة رگرسیونی از فیلترهای انتخاب شده. 57
3-1-8-4- بررسی صحت معادلات کالیبراسیون(هم سنجی). 57
3-2- تجزیه و تحلیل آماری داده ها 57
فصل چهارم : نتایج
4- 1- نتایج 60
4- 1- 1- نتایج آنالیز شیمیایی و طیف سنجی مادون قرمز (NIR) صفات کیفی در گونههای مطالعه شده. 60
4-2- نتایج روش تولید گاز 64
4-2-1- پارامترهای تولید گاز و قابلیت هضم در گونهها 66
4-3- نتایج روش کیسه نایلونی 67
4-3-1- ناپدید شدن ماده خشک و پروتئین خام در دو گونه با روش (In-situ). 67
4-3 -2- ضرایب تجزیهپذیری ماده خشک و پروتئین گونههای مطالعه شده با روش In-situ. 70
4- 3- 3- تجزیهپذیری مؤثر ماده خشک و پروتئین گونههای مطالعه شده در سرعتهای عبور متفاوت با روش In-situ. 71
فصل پنجم : بحث
5- 1- نتایج تجزیه شیمیایی 87
5-2-آزمایشهای قابلیتهضم 91
5-3- نتیجه گیری کلی 96
5-4- پیشنهادات 96
منابع …………… 97
فهرست جداول
جدول 4- 1- مقایسه مقادیر ترکیب اجزا گونه های مطالعه شده در روش تجزیه شیمیایی و NIR (براساس ماده خشک) 61
جدول 4- 2- مقایسه تیتست صفات دو روش تجزیه شیمیایی و NIR (براساس ماده خشک) در کل تیمارهای مطالعه شده 62
جدول 4- 3- مقادیر گاز تولید شده در زمانهای انکوباسیون گونههای مطالعه شده در روش تولید گاز 65
جدول 4-4 – مقایسه پارامترهای تولید گاز در گونههای مرتعی ……………………………………………………….. 67
جدول 4- 5- تجزیهپذیری ماده خشک و پروتئین گونهها در زمانهای انکوباسیون روش کیسه نایلونی Insitu (درصد ماده خشک) …………………………………………………………………………………………………………………………… 68
جدول 4- 6- مقایسه ضرایب تجزیهپذیری ماده خشک و پروتئین گونهها در روش Insitu (درصد ماده خشک) 71
جدول 4- 7- مقایسه تجزیهپذیری مؤثر ماده خشک و پروتئین گونهها در روش کیسه نایلونی Insitu (درصد ماده خشک) 7
فهرست اشکال
شکل 3-1- مراحل فیستوله گذاری……………………………………………………………………………………….. 48
تصویر 4-1- نمودارمقادیر صفات اندازهگیری شده در روش شیمیایی در گونههای مطالعه شده…………….. 62
تصویر4-2– نمودار مقایسه میانگین کل تیمارها برای صفات مشترک در دو روش شیمیایی و
طیفسنجی……………………………………………………………………………………………………………………… 63
تصویر 4-3- نمودارهای همبستگی روش شیمیایی و طیفسنجی در کل تیمارها………………………………. 64
تصویر 4-4- نمودار روند تولید گاز در زمانهای انکوباسیون در گونههای مطالعه شده…………………………. 66
تصویر 4-5 – روند ناپدید شدن ماده خشک در روش کیسه نایلونی……………………………………………… 69
تصویر 4-6- روند تجزیهپذیری پروتئش کیسه نایلونی………………………………………………………………. 69
تصویر 4-7- نمودار همبستگی تجزیه ماده خشک و پروتئین میانگین تمام تیمارها در روش کیسه نایلونی
……………………………………………………………………………………………………………………………………. 70
تصویر 4-8- نمودار روند تجزیهپذیری موثر ماده خشک(a) و پروتئین(b) در سرعتهای عبور متفاوت در روش کیسه نایلونی 73
تصویر 4-9- نمودار میزان همبستگی بین تجزیهپذیری ماده خشک و پروتئین روش کیسه نایلونی با میزان گاز تولید با انکوباسیون یکسان…………………………………………………………………………………………………………………………… 74
چکیده
این تحقیق به منظور تعیین ارزشغذایی و قابلیت هضم سه گونه مرتعی خلر(Lathyrus sativa )، قدومه(Alyssum inflatum)، گونه (Carex comans)، مخلوط گونههای مذکور و گونه M. sativa با روشهای شیمیایی، طیفسنجی مادون قرمز، تولید گاز وکیسه نایلونی انجام شد.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-10-16] [ 01:41:00 ب.ظ ]
|