1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فصل دوم: بررسی منابع   

 

 

 

 

 

4

 

 

 

2-1- مرکبات و انبارداری                                                

 

 

 

 

 

5

 

 

 

2-2 قارچ P. digitatum  

 

 

 

 

 

5

 

 

 

22-1 چرخه بیماری                                               

 

 

 

 

 

6

 

 

 

2-2-2– کنترل                                                      

 

 

 

 

 

6

 

 

 

23- بنومیل                                                  

 

 

 

 

 

7

 

 

 

2-4–  تیابندازول                                                   

 

 

 

 

 

8

 

 

 

2-5- اسانس های گیاهی   

 

 

 

 

 

9

 

 

 

2-6- عصاره های گیاهی                                               

 

 

 

 

 

12

 

 

 

مقالات و پایان نامه ارشد

 

2- 7- معرفی گیاه اکالیتوس                                              

 

 

 

 

 

14

 

 

 

2-8- ویژگی های اسانس پوست مرکبات                                           

 

 

 

 

 

15

 

 

 

2-9- سالیسیلیک اسید   

 

 

 

 

 

16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فصل سوم: مواد و روش ها   

 

 

 

 

 

18

 

 

 

3-1- کشت قارچ                                               

 

 

 

 

 

19

 

 

 

3-2– تهیه اسانس

 

 

 

 

 

19

 

 

 

3-3– زیست سنجی اسانس ها                                                                                                                 

 

 

 

 

 

20

 

 

 

3-3-1– تعداد کلنی                                                                                                                                

 

 

 

 

 

20

 

 

 

3-3-2- رشد کلنی                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

 

 

 

 

 

20

 

 

 

3-3-3– جوانه زنی اسپور ها   

 

 

 

 

 

21

 

 

 

3-4- تهیه عصاره                                                                                                                                         

 

 

 

 

 

21

 

 

 

3-5- زیست سنجی عصاره ها                                                                                                                    

 

 

 

 

 

21

 

 

 

3-6- زیست سنجی قارچکش ها

 

 

 

 

 

21

 

 

 

3-6-1- تیابندازول   

 

 

 

 

 

21

 

 

 

3-6-2- بنومیل                                               

 

 

 

 

 

22

 

 

 

3-7- تهیه ی محلول سالیسیلیک اسید

 

 

 

 

 

22

 

 

 

3-8- زیست سنجی سالیسیلیک

 

 

 

 

 

22

 

 

 

3-9- تجزیه و تحلیل آماری                                            

 

 

 

 

 

22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فصل چهارم : نتایج   

 

 

 

 

 

23

 

 

 

4-1- اثر اسانس ها و عصاره های گیاهی                                                                                                  

 

 

 

 

 

24

 

 

 

4-1-1- اسانس اکالیپتوس   

 

 

 

 

 

24

 

 

 

4-1-1-1- تعداد کلنی   

 

 

 

 

 

24

 

 

 

4-112– رشد کلنی   

 

 

 

 

 

26

 

 

 

4-1-1-3- میزان جوانه زنی                                                                                                                        

 

 

 

 

 

28

 

 

 

41-2- اثر اسانس پرتقال روی رشد P. digitatum                                                                           

 

 

 

 

 

30

 

 

 

41-3 اثر عصاره اکالیپتوس روی قارچ P. digitatum   

 

 

 

 

 

32

 

 

 

4-1-4- اثر عصاره پرتقال روی رشد قارچ P. digitatum    

 

 

 

 

 

34

 

 

 

4- 2- اثر قارچکش ها                                                                                                                               

 

 

 

 

 

37

 

 

 

4-2-1- سم تیابندازول                                                                                                                            

 

 

 

 

 

37

 

 

 

422- سم بنومیل                                                                                                                                

 

 

 

 

 

39

 

 

 

4-3- سالیسیلیک اسید   

 

 

 

 

 

42

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری   

 

 

 

 

 

44

 

 

 

51- شمارش تعداد کلنی ها   

 

 

 

 

 

45

 

 

 

5-2-  اندازه گیری قطر کلنی   

 

 

 

 

 

46

 

 

 

5-3- میزان جوانه زنی                                                                                                                              

 

 

 

 

 

47

 

 

 

5-4- اثر قارچکش ها                                                                                                                                

 

 

 

 

 

48

 

 

 

5-5– تیمار میوه ها   

 

 

 

 

 

48

 

 

 

5-6 سالیسیلیک اسید        

 

 

 

 

 

50

 

 

 

5- 7- جمع بندی کلی        

 

 

 

 

 

50

 

 

 

5- 8- پیشنهادها

 

 

 

 

 

51

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منابع   

 

 

 

 

 

52

 

 

 

 

فهرست اشکال

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

عنوان  

شماره

 

 

صفحه

شکل3-1) دستگاه کلونجر   19
شکل3-2) دستگاه تبخیر کننده دوار   20
شکل4-1) اثر اسانس اکالیپتوس بر روی تعداد کلنی های قارچ P. digitatum   24
شکل4-2) مقایسه میانگین تعداد کلنی های قارچ Penicillium digitatum             رشد کرده روی محیط کشت تیمار شده  با غلظت های مختلف اسانس Eucalyptus  amaldulensis   25
شکل4-3) روند تغییرات تعداد کلنی های قارچ Penicillium digitatum       روی محیط
کشت تیمار شده با غلظت های مختلف اسانس Eucalyptus camaldulensis
  26
شکل4-4 ) اثر اسانس اکالیپتوس بر روی رشد کلنی قارچ   26

شکل 4-5) میانگین درصد بازدارندگی ناشی از اسانس Eucalyptus camaldulensis

 

 

روی رشد کلنی قارچ Penicillium digitatum

  27

شکل4-6) روند تغییرات درصد جوانه زنی اسپور های قارچ Penicillium digitatum

 

 

در تیمار های غلظت های مختلف اسانس Eucaluptus camaldulensis

  28
شکل 4-7) اثر اسانس پرتقال بر روی تعداد کلنی ها   30

شکل 4-8) ­مقایسه میانگین تعداد كلنی‌های قارچ Penicillium digitatum  رشد كرده

 

 

روی محیط كشت تیمار شده با غلظت‌های مختلف اسانس پرتقال ( اعداد مربوط به روز هشتم  پس از تیمار)

  31

شکل 4-9)­ تعداد كلنی‌های قارچ Penicillium digitatum

 

 

رشد كرده روی محیط كشت تیمار شده با غلظت‌های مختلف اسانس پرتقال در روزهای مختلف پس از تیمار

  32
شکل 4-10) اثر عصاره اکالیپتوس بر روی تعداد کلنی ها در تیمار شاهد و غلظتmg/ml  30   33

شکل 4-11) مقایسه میانگین تعداد كلنی‌های قارچ Penicillium digitatum  رشد كرده

 

 

روی محیط كشت تیمار شده با غلظت‌های مختلف عصاره Eucalyptus camaldulensis (اعداد مربوط به روز پنجم پس از تیمار

  34

شکل 4-12) تعداد كلنی‌های قارچ Penicillium digitatum

 

 

رشد كرده روی محیط كشت تیمار شده با غلظت‌های مختلف عصاره Eucalyptus camaldulensis در روزهای مختلف پس از تیمار

  34
شکل 4-13) اثر عصاره پرتقال بر روی تعداد کلنی ها   35

شکل 4-14) مقایسه میانگین تعداد كلنی‌های قارچ Penicillium digitatum

 

 

رشد كرده روی محیط كشت تیمار شده با غلظت‌های مختلف عصاره پرتقال(اعداد مربوط به روز هفتم پس از تیمار)

  36

شکل 4-15) تعداد كلنی‌های قارچ Penicillium digitatum

 

 

رشد كرده روی محیط كشت تیمار شده با غلظت‌های مختلف عصاره پرتقال در روزهای مختلف پس از تیمار

  37
شکل 4-16) اثر تیابندازول بر روی تعداد کلنی­های قارچ در تیمار شاهد و غلظتg ai/ml µ 18   37

شکل4 -17) مقایسه میانگین تعداد كلنی‌های قارچ Penicillium digitatum  رشد كرده

 

 

روی محیط كشت تیمار شده با غلظت‌های مختلف قارچكش تیابندازول(اعداد مربوط به روز هشتم پس از تیمار)

  38

شکل 4-18) تعداد كلنی‌های قارچ Penicillium digitatum  رشد كرده

 

 

روی محیط كشت تیمار شده با غلظت‌های مختلف قارچكش تیابندازول در روزهای مختلف پس از تیمار

  39
شکل 4-19) اثر بنومیل بر روی تعداد کلنی ها در تیمار شاهد و غلظتg ai/mlµ 5/12   39

شکل 4-20) مقایسه میانگین تعداد كلنی‌های قارچ Penicillium digitatum  رشد كرده

 

 

روی محیط كشت تیمار شده با غلظت‌های مختلف قارچكش بنومیل (اعداد مربوط به روز هشتم پس از تیمار)

  41
شکل 4-21) تعداد كلنی‌های قارچ Penicillium digitatum  رشد كرده روی محیط كشت تیمار شده با غلظت‌های مختلف قارچكش بنومیل در روزهای مختلف پس از تیمار   41

 

فهرست جداول

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ی نوشته‌ها


 
 
 
tbody>